Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Flevolamb Flevolamb
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo

Actie Jelte nu al overweldigend succes

Dinsdag 1 juni 2010
Actie Jelte nu al overweldigend succes
Foto: Eigen foto - met toestemming gebruikt

BIDDINGHUIZEN - Twee weken geleden werd op BHZNet een oproep geplaatst waarin de ouders van Jelte Stronkhorst opriepen de familie te helpen bij een speciaal oefenprogramma voor hun 9-jarige zoon.

De oproep mag nu al als een overweldigend succes worden gezien. Vanavond was Cindy van het Ende te gast bij Knevel & Van den Brink om te praten over haar zoon. Vanochtend stond er een artikel in De Telegraaf. Eerder al besteedde Hart van Nederland van SBS hier aandacht aan.

Jelte
Door een woordenwisseling in een speeltuin hebben twee jongens Jelte Stronkhorst van de Ellerweg uit Biddinghuizen zo mishandeld dat hij in een coma is geraakt en een hersenbeschadiging heeft opgelopen.

Oproep
Via een ingezonden brief lieten de ouders weten 100 vrijwilligers nodig te hebben per 20 juni om te helpen bij een speciaal oefenprogramma. Naar aanleiding van de oproep op BHZNet, die al meer dan 1350 keer gelezen is, kwamen er ongeveer 100 reacties uit de directe omgeving van Biddinghuizen. (lees de eerder geplaatste oproep).

Nadat het bericht ook in Dronten werd overgenomen, werd het ook opgepikt door Omroep Flevoland. Nu is het dus al landelijk nieuws. De Biddinghuizer gemeenschap blijkt elkaar hierin te vinden. Al snel was er een website (http://www.help-jelte.nl/ in het leven geroepen, gesponsord door Ruiter Webdesign, en aan die website te zien, loopt het storm. Ook BHZNet draagt haar steentje bij. Sinds een aantal dagen is een actiebanner op de website opgenomen.

De familie hoopt een speciale behandeling te kunnen bekostigen met de opbrengst van de actie. De behandeling van zes maanden moet in Amerika worden gevolgd en kost ongeveer €150.000,=.

Via de website Help Jelte kan een donatie worden gedaan, ook via iDeal of per SMS (of zelf overboeken op Rabobank 156567059 t.n.v. Stichting Jelte). Via Twitter (#KvdB) is al te lezen dat diverse kijkers van het programma al een donatie hebben gedaan.Redactie BHZNet.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Help Jelte
Stichting Help Jelte Stichting Help Jelte
Help Jelte
Ellerweg 22
8256 RT
Biddinghuizen
T 0321-333843
E info@help-jelte.nl
W http://www.help-jelte.nl
Stichting Help Jelte
Stichting Help Jelte
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 17.0 °C
  • 7.4 mm
  • 18.0 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top