Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet

OFW behaalt haar doelstellingen

Donderdag 10 juni 2010
OFW behaalt haar doelstellingen
Foto: Oost Flevoland Woondiensten - met toestemming gebruikt

BIDDINGHUIZEN - 2009 was voor Oost Flevoland Woondiensten (OFW) een bijzonder jaar. In het jaarverslag ‘OFW uitgelicht’ presenteert OFW welke projecten ze heeft uitgevoerd en welke doelstellingen ze heeft behaald.

Bijzondere momenten waren het 40-jarig bestaan, een visitatie met prachtige resultaten en complimenten van de minister op het OFW-beleid.

In het jaarverslag is een relatie gelegd met de doelen in het beleidsplan ‘Samen voor Kansrijk’. Hierdoor is het inzichtelijk in hoeverre OFW er in geslaagd is om haar voornemens te realiseren. OFW vindt het belangrijk om te weten wat haar omgeving van haar vindt. In het jaarverslag zijn daarom diverse meningen en uitspraken van stakeholders van OFW opgenomen.

In het digitale verslag zijn tevens linkjes opgenomen die verwijzen naar diverse externe informatie of publicaties, zodat er een nog breder beeld wordt verkregen van wat OFW doet.

Visitatie
Een externe commissie heeft onderzocht of OFW de goede dingen doet en of OFW de dingen goed doet. ,,Tijdens een visitatie word je als organisatie uitgedaagd om naar jezelf te kijken. En dat is precies wat we willen. Continu leren en verbeteren is voor ons belangrijk'', aldus Truus Sweringa, directeur-bestuurder OFW.

OFW is trots op de uitkomsten: viermaal een 8 en eenmaal een 7. Daarnaast blijkt uit een onderzoek van Atrivé dat OFW bij de tien slankste corporaties behoort. Dat betekent dat OFW niet onnodig veel kosten in de organisatie maakt en efficiënt werkt.

Recessie
De kredietcrisis en de economische recessie begonnen in 2009. Dit heeft ook invloed op OFW. Hierdoor stagneert de nieuwbouw van koopwoningen en de verkoop van bestaande woningen. Vooral dat laatste is terug te zien in de verkopen van OFW in 2009.

Een deel van de onrendabele investeringen in nieuwbouw en modernisering wordt uit de verkoop van bestaande woningen gefinancierd. Bovendien kun je niet vooruit lopen met de bouw van huurwoningen als de koop stagneert. Daarom past OFW het tempo aan op de ontwikkeling van nieuwe wijken. De normen van de toezichthouder CFV zijn strenger geworden door de crisis.

Dit alles bij elkaar heeft OFW in 2009 doen besluiten het tempo van modernisering iets aan te passen. Alle geplande woningen worden aangepakt, maar de laatste woningen worden niet in 2012 maar in 2014 opgeleverd.

Meer aanbod, meer vraag
Mede door de forse nieuwbouw van huurwoningen liet het aantal woningzoekenden vanaf 2005 een dalende lijn zien. De wachttijden liepen terug en de keuzevrijheid van woningzoekenden werd hierdoor groter. Na een stabilisatie in 2009, is er per 1 januari 2010 weer een forse stijging van het aantal. Deze stijging komt voor het grootste deel door de recessie. De vraag naar sociale huurwoningen stijgt. Daarnaast creëert nieuw aanbod waarschijnlijk ook nieuwe vraag, aldus OFW.

Een voorbeeld wat wordt gegeven is de WoonArk in Dronten. Hoe concreter de plannen werden voor de WoonArk, hoe meer mensen zich gingen inschrijven. Veel mensen gaan alleen verhuizen, indien er een geschikt alternatief is.

Energiebesparing
OFW heeft in 2009 de moderniseringsprojecten '85 woningen in Biddinghuizen Centrum' en '71 woningen aan de Klaversingel/ Uitloper in Biddinghuizen' opgeleverd. Daarnaast zijn 156 CV-ketels vervangen voor een HR-ketel. Ook zijn er nog zo’n 80 CV-ketels vervangen voor een HR-ketel gedurende een moderniseringsproject of individueel. Bij 300 woningen is isolatieglas aangebracht.

In de periode 2000-2009 hebben de modernisering van woningen, het vervangen van CV-ketels en het aanbrengen van dak- en vloerisolatie geleid tot een geschatte verlaging van het gasverbruik van 1.624.518 m3 per jaar. Dit is met de huidige gasprijs van € 0,60 een jaarlijkse besparing van bijna een miljoen euro op de energielasten voor de huurders van OFW.

Waar te vinden
U kunt de digitale versie van het jaarverslag met de linkjes en het volledige jaarverslag 2009 met alle financiële gegevens vinden op www.ofw.nl/publicaties/organisatie bij jaarverslagen.

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Wonen
Fruit vers aan huis bezorgd
Fruithandel Van Beek
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 14.3 °C
  • 0.0 mm
  • 22.1 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet EK2020 Voetbalpoule
BHZNet EK2020 Voetbalpoule BHZNet EK2020 Voetbalpoule
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top