Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Tel. 0321-333169 Peter Evers
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Teakhouten meubelen PolderTEAK
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change

Havenweg kleurt Oranje: 2-0

Dinsdag 15 juni 2010
Havenweg kleurt Oranje: 2-0
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Lang moesten de Biddinghuizer fans van Oranje erop wachten, maar maandag kon dan toch eindelijk naar de eerste wedstrijd van het Nederlands Elftal worden gekeken. Uiteraard in de VuvuzelArena aan de Havenweg.

En de eerste wedstrijd kende meteen een gewenst resultaat. Nederland won met 2-0, tot grote vreugde van de honderden Oranjesupporters in de Arena.


Het was bij deze doordeweekse wedstrijd niet eens helemaal afgeladen vol, omdat veel van de kaarthouders nog 'gewoon' moesten werken. De organisatie had hier slim een oplossing op gevonden. Groep 8 van de Wingerd zat op de voorste rij en genoot van het voetbalgeweld.


Schilderwerk
De organisatie heeft dit jaar weer grootser uitgepakt dan eerdere edities. De loods is bijna volledig voorzien van kunstgras (van AGOVV) en de tribunes zijn behangen met zelf geschilderde reclameborden van de evenementsponsors. Het schilderwerk verdient complimenten, want niet alleen zijn de sponsors op het doek gezet, ook Afrikaanse sfeerbeelden zijn met de hand gemaakt. En natuurlijk volop aanwezig zijn knipogen naar de Zuid-Afrikaanse taal. Termen als 'Parkeer agter die Voorhof', 'Nie rook nie' (verboden te roken) en 'Die gemak huisie' (toiletten) maken het helemaal af.


Net als de VIP-boxen trouwens. Deze speciale VIP-ruimten worden per opbod verkocht. Gratis drinken en perfect zicht op één van de vier grote schermen valt de huurders ten deel. Prachtig detail is dat de ene vipbox is gemaakt als 'luxe' (met rieten dak) en de andere rechtstreeks uit de sloppenwijken van Johannesburg.


Gezichten klaren op
De gezichten van de fans waren in de rust nog bedenkelijk, maar direct na de rust (nog niet eens iedereen was binnen) kon er al gejuicht worden, na het eigen doelpunt van de Denen. Nu pas kwam er echt sfeer in de VuvuzelArena, aangevoerd door de onuitputtelijke BAS Hooligans.


Het belooft wat voor zaterdag aanstaande, wanneer Nederland het opneemt tegen Japan. De aanvang van de wedstrijd is ook dan 13.30 uur.

Klik hier voor de foto's (deel 1 - organisatie)

Klik hier voor de foto's (deel 2 - BHZNet)Redactie BHZNet.nl


nieuwsrubrieken
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 17.6 °C
  • 0.8 mm
  • 18.0 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet EK2024 Voetbalpoule BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet Tourmanager 2024
BHZNet Tourmanager 2024 BHZNet Tourmanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top