Tel. 0321-333169 Peter Evers
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change

Ria Buiten vestigt nieuw Nederlands record

Woensdag 23 juni 2010
Ria Buiten vestigt nieuw Nederlands record
Foto: Stichting Ria's Run

BIDDINGHUIZEN - Ultra-atlete Ria buiten uit Biddinghuizen heeft in het zuid-Franse Antibes een nieuw Nederlands record gevestigd. Gedurende zes dagen liep ze 704,5 kilometer en mocht als beste vrouw het podium beklimmen.

Zes dagen lopen over een parcours. Wie de meeste kilometers aflegt wint de wedstrijd. Het klinkt simpel, maar het is voor ultra-atleten een enorme uitdaging. De ondergrond bestond hoofdzakelijk uit zand en steentjes. De harde mistralwind deed het zand opwaaien en overal terecht komen, ook in de schoenen. Dit had bij de meeste lopers, ook bij Ria, blaren tot gevolg. Bovendien maakte deze harde noordenwind de lopers dorstig.

Ria Buiten begon aanvankelijk met een schema van twaalf uur lopen, gevolgd door twee uur rust. Tijdens de warme uren van de dag probeerde ze wat te slapen, om ’s nachts in de koelte haar slag te kunnen slaan. Uiteraard is dit loopschema niet zes dagen vol te houden, zelfs niet voor Ria Buiten. Naarmate de dagen vorderden en de vermoeidheid toenam werd er minder gelopen en meer gerust.

Afgevallen
Terugkijkend heeft Ria gedurende de zesdaagse van Antibes nauwelijks geslapen en ze is vele kilo’s afgevallen. Maar het resultaat van al dat afzien was een prachtig record. Ze verbeterde met haar score niet alleen haar persoonlijk record en het record bij de vrouwen, maar zelfs ook dat van de Nederlandse mannen (staat op 670 kilometer in zes dagen).

‘Ik had het gevoel dat ik vleugels had’, vertelt Ria, die tijdens de race het bericht kreeg dat ze opnieuw oma was geworden van een kleindochter. “Ik was zo blij met dit bericht, het lopen ging opeens als vanzelf”. Ook Ria’s partner, de Noorse atleet Trond Sjåvik deed mee aan de wedstrijd, maar kon vanwege maag-darmproblemen geen goed resultaat bereiken.

Stichting Ria's Run


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Ria Buiten
Installatietechniek Schaap
Installatietechniek Schaap
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 6.4 °C
  • 0.0 mm
  • 11.4 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Giromanager
BHZNet Giromanager BHZNet Giromanager
BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet EK2024 Voetbalpoule BHZNet EK2024 Voetbalpoule
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top