AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Flevolamb Flevolamb
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet

Agility For Fun tweede hondenschool van Nederland

Woensdag 28 juli 2010
Agility For Fun tweede hondenschool van Nederland
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - In het negenjarig bestaan van hondenschool Agility For Fun is wederom een tweede plek behaald voor beste hondenschool van Nederland.

Vanaf september wordt gestart met de nieuwe cursussen voor het najaar. Voor degene die nog niet bekend zijn met alle takken van hondensport wordt er een instuif georganiseerd op zaterdag 4 september a.s.

Tweede plaats
Onder auspiciën van Federatie Hondensport Nederland worden er vele wedstrijden georganiseerd op het gebied van behendigheid, combi-sport, dog dance en flyball. Op basis van de behaalde resultaten bleek dat hondenschool Agility For Fun een tweede plaats bezette in het algemeen klassement. Dit mag een unieke prestatie worden genoemd, omdat er in het afgelopen jaar slechts in 2 disciplines is deelgenomen aan wedstrijden. Komende jaar zal hier echter verandering in komen en zal zowel aan dogdance, behendigheid maar ook combisport en flyball wedstrijden worden deelgenomen. Kortom de strijd wordt aangegaan om de eerste plaats.

Disciplines
Al sinds de oprichting wordt puppycursus en behendigheid gegeven. De puppy-cursus wordt opgevolgd door de jonge honden cursus waarna de sociale huishond cursus kan worden gevolgd met als afsluiting een officieel examen. Hierna is de hond één jaar oud en kan er gekozen worden voor diverse disciplines. Behendigheid is er voor beginners, gevorderden en wedstrijdniveau. Bij Combi-sport bestaat er een combinatie tussen behendigheid en gehoorzaamheid. Voor de mensen die hun hond graag bijzondere kunstjes leren is er Dog Dance. Voor de actievere honden en honden die gek zijn op ballen is er Flyball. Voor degene die een super gehoorzame hond wil, kan er ook verder worden gegaan in Gehoorzaamheid.

Cursussen
Een cursus bestaat uit 14 lessen met uitzondering van de puppy-cursus. Alle lessen kunnen ten alle tijden doorgaan door de overdekte locatie. Bij mooi weer is er een heerlijk veld met schaduw beschikbaar. Bewust worden de groepen niet te groot gemaakt, zodat elke cursist voldoende aandacht krijgt. Daarnaast is er een kantine waar gezellig kan worden nagepraat over de lessen.

Instuif
Om nader kennis te maken met de diverse disciplines in de hondensport wordt er op zaterdagmiddag 4 september een instuifmiddag georganiseerd. Vanaf 14 uur zullen er korte introducties en demo’s worden gegeven van de diverse cursussen. De trainingslocatie is gevestigd aan Hoekwantweg 7 te Biddinghuizen. Wilt u zeker zijn om deel te kunnen nemen aan de cursus of meer info, kijk dan op de website: http://www.agilityforfun.net

Agility For Fun

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Hondenclub
AH Jan Schuurhuis
AH Jan Schuurhuis
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top