Peter Evers Peter Evers
Fruithandel Van Beek Fruithandel Van Beek
Pelletkachels Flevo Pelletkachels Flevo
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems

Een kinderdagverblijf in Biddinghuizen

Zaterdag 11 september 2010
Een kinderdagverblijf in Biddinghuizen
Foto: BE Child

BIDDINGHUIZEN - Sinds woensdag 1 september heeft Biddinghuizen een kinderdagverblijf.

Marion Blaauwendraat, de eigenaar van Be CHILD, heeft jarenlang in het basisonderwijs gewerkt. “Al een tijdje kriebelde het in mij om een nieuwe uitdaging aan te gaan”, aldus Marion.

Zij maakte samen met haar man plannen om een eigen kinderopvang te starten. De plannen werden sinds januari heel concreet, toen er voldoende reactie kwam op een enquête die in het dorp werd gehouden.


“Het vinden van een geschikte locatie was nog het grootste struikelblok. Gelukkig hebben we nu een ruimte waar we het kinderdagverblijf tijdelijk mogen vestigen. Intussen zijn we ook druk bezig met het realiseren van een permanente locatie”, zegt Marion.

Na ontvangst van de sleutel halverwege juli, is de familie Blaauwendraat druk bezig geweest om de verschillende ruimtes aan het Plein nr. 1 om te toveren van een kantoor in een kinderdagverblijf. Tijdens de verbouwing is de brandweer en de GGD langs geweest voor een eerste inspectie.


De eerste ouders moesten het tijdens de intakegesprekken nog doen met een lege ruimte bij de rondleiding. Deze ouders reageerden dan ook verrast op de eerste dag dat ze hun kind in de opvang brachten. Nu staan er mooie meubels en zijn er knusse speelhoeken ingericht.


Be CHILD wil een duidelijke uitstraling hebben en kwaliteit bieden bij de opvang van kinderen. Niet voor niet is het motto: ‘Bij ons mag je kind zijn’. In dit kleine, maar veelzeggende zinnetje, zit de pedagogische visie van Be CHILD verpakt. De organisatie is kleinschalig van opzet en biedt elk kind geborgenheid. “Een veilige omgeving om op te groeien en jezelf te ontplooien als kind is erg belangrijk”, volgens Marion. “Als een kind zich geborgen voelt, is een kind ook eerder eraan toe om op ontdekkingstocht te gaan in de wereld om zich heen”. Be CHILD wil groeien tot maximaal twee groepen. Daardoor blijft persoonlijk contact met de ouders mogelijk.

Kleinschaligheid, geborgenheid, betrokken personeel, professionaliteit. “Dat zijn de kernelementen die we bieden”, zegt Marion. De professionaliteit wordt geborgd door een mix aan ervaring onder het personeel, zowel in het basisonderwijs als in de kinderopvang. Dit biedt een goede basis voor de verzorging van de kinderen en de pedagogische begeleiding van de kleintjes.


In augustus is het kinderdagverblijf via de gemeente geregistreerd in het landelijk register voor de kinderopvang. Dit is belangrijk voor de ouders, omdat de overheid dat bijdraagt in de kosten van de opvang.

Be CHILD voorziet in kinderdagopvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Overige informatie is te vinden op de website: http://www.bechild.nl.

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Bedrijven
Sybit Sybit
Voor al uw bedrijfssoftware op maat
Aanloophaven 5
8256 CZ
Biddinghuizen
T 0321-332726
E info@sybit.nl
W http://www.sybit.nl
Sybit
Sybit
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 11.7 °C
  • 21.0 mm
  • 7.8 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top