Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Tel. 0321-333169 Peter Evers
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Adm. Financiële Advisering Kafa
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet

Kinderopvang Dronten start kinderdagverblijf

Donderdag 23 september 2010
Kinderopvang Dronten start kinderdagverblijf
Foto: Kinderopvang Dronten

BIDDINGHUIZEN - Kinderopvang Dronten opent 1 januari 2011 in Biddinghuizen een kinderdagverblijf voor kinderen van 0 tot 4 jaar.

Totdat het Educatief Centrum voltooid is, wordt het kinderdagverblijf gevestigd in een tijdelijk onderkomen aan de Klaversingel.

Ook basisschool De Akkerwinde, BSO Lucky Luke en peuterspeelzaal De Woelwaters van Kinderopvang Dronten zullen tijdelijk aan de Klaversingel gehuisvest worden.

Het pand aan de Akkerhof waar zij momenteel zitten, wordt straks gesloopt voor de nieuwbouw van het Educatief Centrum.

Op de tijdelijke locatie kan, in aanloop naar de definitieve huisvesting in het nieuwe Educatief Centrum, de samenwerking tussen kinderdagverblijf, peuterspeelzaal, buitenschoolse opvang, basisscholen en bibliotheek steeds vastere vormen krijgen.

Al vanaf begin 2006 is Kinderopvang Dronten in gesprek met de drie basisscholen, de bibliotheek en gemeente over de bouw van een Educatief Centrum in Biddinghuizen. Reeds in 2006 is besloten tot de vestiging van een kinderdagverblijf in dit Educatief Centrum. Alle plannen voor deze nieuwbouw zijn nu in een vergevorderd stadium, maar het zal toch nog een paar jaar duren voordat het gebouw in gebruik genomen kan worden.

Om tegemoet te komen aan de dringende vraag naar opvangplaatsen voor 0 – 4 jarigen in Biddinghuizen en omgeving, wordt binnenkort gestart met het kinderdagverblijf op een tijdelijke locatie aan de Klaversingel.

Ouders die reeds klant zijn van Kinderopvang Dronten en die in Biddinghuizen en omgeving wonen, zijn reeds geïnformeerd over dit nieuwe aanbod. Zo krijgen zij de mogelijkheid om als eerste gebruik te maken van het nieuwe kinderdagverblijf. Daarnaast kunnen ouders uit Biddinghuizen die nog opvang zoeken zich aanmelden via het centraal bureau van Kinderopvang Dronten, tel. 0321-316266.

Op dit moment lopen de voorbereidingen voor de bouw van deze tijdelijke huisvesting en de planning is – onder voorbehoud van het verkrijgen van de noodzakelijke vergunningen – dat op 1 januari 2011 de tijdelijke huisvesting in gebruik kan worden genomen.

Gezien de planning van de bouw van het Educatief Centrum zal dit tijdelijk onderkomen aan de Klaversingel zo’n twee en een half jaar gebruikt worden. Daarna verhuizen kinderdagverblijf, BSO, peuterspeelzaal en basisschool naar het nieuwe onderkomen in het Educatief Centrum.

In het nieuwe Educatief Centrum zullen zij de samenwerking verder voortzetten en uitbreiden, om te komen tot een compleet aanbod voor kinderen met hun ouders op één locatie.

Naast buitenschoolse opvang, peuterspeelzaal en gastouderopvang wordt met de komst van het kinderdagverblijf het aanbod van Kinderopvang Dronten in Biddinghuizen compleet.

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Bedrijven
Sybit Sybit
Voor al uw bedrijfssoftware op maat
Aanloophaven 5
8256 CZ
Biddinghuizen
T 0321-332726
E info@sybit.nl
W http://www.sybit.nl
Sybit
Sybit
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 18.0 °C
  • 0.0 mm
  • 14.2 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top