Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis

Inloopavonden spelen voor ouders en kinderen

Dinsdag 5 oktober 2010

BIDDINGHUIZEN - In oktober organiseert de gemeente Dronten een drietal inloopavonden voor ouders én kinderen om hen te informeren over speellocaties die het komende jaar opgeknapt of nieuw aangelegd zullen worden

Speelruimteplan
In 2007 is met behulp van een adviesbureau en basisschoolkinderen het speelruimteplan “Buitenspelen.kom” opgesteld, en door de gemeenteraad goedgekeurd. Het speelruimteplan gaat over formele speelplaatsen en informele speelruimte voor kinderen, jeugd en jongeren (0-18 jaar). In het speelruimteplan is vastgelegd welke speelplaatsen er in de drie dorpen gerealiseerd, verwijderd of opgeknapt moeten worden. Vanaf 2008 wordt hieraan al uitvoering gegeven.
De speellocaties worden zoveel mogelijk buurtgewijs aangepakt.

Biddinghuizen
In Biddinghuizen liggen de plekken die aangepakt worden echter verspreid over het dorp. Het betreft de aanleg van een nieuwe speelplek aan de Waterkant, het opknappen van de speelplaatsen aan de Koolzaadhof en het Scoutingpad en de aanleg van een sport- en ontmoetingsvoorziening op het evenementenveld.

Dronten
In Dronten zijn de wijken De Morinel, de Werf en Lijzijde aan de beurt en is Dronten-zuid onder de loep genomen. In totaal worden er 13 speelplekken aangepakt. Dit loopt uiteen van verwijdering en uitbreiding tot nieuwe aanleg van een speellocatie.

Swifterbant
In Swifterbant worden de speelplaatsen in de Kampwijk en de Bloemenwijk aangepakt. De speelplek aan de Buitenhof en Fuikhoren staan op de nominatie om te verdwijnen.

Inloopavonden
Door middel van drie inloopavonden, in iedere kern één, wordt u geïnformeerd over de locaties van de speelvoorzieningen die komend jaar worden gerealiseerd, verwijderd of aangepast.
Op de inloopavonden kunt u de tekeningen bekijken waarop de betreffende locaties worden getoond. Deze locaties liggen in principe al vast, waarbij de belangen van het kind gewaarborgd zijn. Neem daarom ook vooral uw kind(eren) mee!

De gedetailleerde invulling van de speellocatie zelf is nog niet bekend. Hierover wordt u als bewoner op een later moment per brief geïnformeerd.
Uiteraard kunt u of uw kind op de inloopavond wel ideeën achterlaten.

De informatieavonden zijn gepland op:

 • Biddinghuizen, woensdag 6 oktober, Koetshuis, 18.00 – 19.30 uur
 • Dronten, maandag 11 oktober, gemeentehuis, 18.00 – 19.30 uur
 • Swifterbant, dinsdag 12 oktober, Dorphuis De Steiger, 18.00 – 19.30 uur

  Bron: Gemeente Dronten

  nieuwsrubrieken
  Adverteerder in de rubriek Gemeenteberichten
  Pelletkachels Flevo Pelletkachels Flevo
  Pelletkachels advies en verkoop
  Parksingel 23
  8256 GE
  Biddinghuizen
  T 0321-333802
  F 0321-331014
  E info@pelletkachels-flevo.nl
  W http://www.pelletkachels-flevo.nl
  Pelletkachels Flevo
  Pelletkachels Flevo
  Adverteerder in de rubriek Ruimtelijke Ordening
  Sybit | Software op Maat
  Sybit | Software op Maat
  actueel nieuws
  in de bhznet.nl winkel
 • twitter facebook rss top