Tel. 0321-333169 Peter Evers
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Adm. Financiële Advisering Kafa
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service

Muzikale hoogtepunten in Het Koetshuis

Donderdag 14 oktober 2010
Muzikale hoogtepunten in Het Koetshuis
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Zaterdag aanstaande viert Maris Sonores haar 45-jarig bestaan met een jubileumconcert in Het Koetshuis. Dan zal ook voor het publiek blijken dat de uitdaging die de muzikanten zich hebben gesteld waargemaakt kan worden.

Arjan Rutten, sinds 2003 dirigent van het orkest, was goed te spreken over ‘zijn’ muzikanten maandagavond tijdens de laatste repetitie voor de uitvoering. “Ieder jaar willen we het niveau een treetje hoger tillen. Als ik het orkest vergelijk met een jaar geleden, zie ik dat we weer beter zijn geworden”, aldus Rutten.

Thema
Als thema is gekozen voor muziek uit de oprichtingsjaren van Maris Sonores: de jaren ’60. “We vonden het een mooie knipoog naar 10 mei 1965, onze feitelijke oprichtingsdatum”, vertelt voorzitter Jaap Gielen. “Met 28 muzikanten werd op 8 september van dat jaar de eerste repetitie gehouden. Nu, 45 jaar later, heeft de vereniging een record aantal leden en zijn er volop muzikale activiteiten.”

Voor elk wat wils
Om te kunnen genieten van de ‘Swinging Sixties’ avond hoef je als bezoeker niets met de jaren ’60 te hebben. Niet alleen omdat de muziek van onder andere Ramses Shaffy, Elvis Presley en The Beatles nog veel wordt gedraaid, maar ook omdat het arrangement van de gespeelde nummers is beïnvloed door de huidige tijd. Zo is er bijvoorbeeld een gastoptreden van een lid van de Biddinghuizer band Zeldzaam, waardoor nog meer popmuziek in de muzikale mix wordt toegevoegd.

Wie trouwens denkt dat Maris Sonores alleen maar ‘al musicerend op de maat van de muziek door de straten trekt bij feestelijke gebeurtenissen’ heeft het mis. Tegenwoordig is de vereniging in staat als orkest op te treden, waarbij de partijen van ieder instrument afzonderlijk samensmelten tot orkestmuziek. Dus ook daarom reden genoeg voor muziekliefhebbers zaterdag te komen luisteren.

Laagdrempelig
De avond is bovendien laagdrempelig. De entree bedraagt slechts €2,50 per persoon. Donateurs van de vereniging hebben uiteraard gratis toegang. Het Koetshuis is geopend vanaf 19.30 uur. Het concert begint om 20.00 uur.


Redactie BHZNet.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Maris Sonores
Installatietechniek Schaap
Installatietechniek Schaap
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 32.8 °C
  • 0.0 mm
  • 25.3 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Tourmanager 2020
BHZNet Tourmanager 2020 BHZNet Tourmanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top