De Kubbe BV - Biddinghuizen De Kubbe BV - Biddinghuizen
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
PolderTEAK PolderTEAK
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Fruithandel Van Beek Fruithandel Van Beek

Scouts on the air op 26 meter hoogte

Maandag 18 oktober 2010
Scouts on the air op 26 meter hoogte
Foto: Scouting Osbornegroep

BIDDINGHUIZEN - Jota 2010 is weer een geslaagd weekendje scouting/zenden geweest bij de Osbornegroep in Biddinghuizen.

Afgelopen weekend hebben de scouts via radiofrequenties zo veel mogelijk contacten gelegd met andere scoutinggroepen uit binnen- en buitenland. Er zijn heel wat geïnteresseerden langs gekomen zaterdag om te kijken naar dit spektakel, waaronder ook de wethouder van Dronten.

De oudste scouts, de explorers en de stamleden waren het hele weekend aanwezig en zaterdag kwam de rest van de scouts en welpen deze groep versterken om uiteindelijk 115 groepen wereldwijd via het zenden bereikt te hebben.

De scouts hebben samen met de zendamateurs hun best gedaan de andere kant van de wereld te bereiken. Uiteindelijk is Sint Maarten het verste land wat bereikt is, wat gezien het feit dat dit land afgelopen week onafhankelijk is geworden van Nederland, erg speciaal was.

Naast deze activiteit waren er dit weekend ook veel andere activiteiten en bijzonderheden te doen. Zo zijn zaterdag 15 scouts geïnstalleerd, waarbij ze via een officiële traditie over zijn gegaan naar een nieuwe speltak.


Daarnaast waren er velen spellen te doen voor jong en oud. Spellen zoals: het oplossen van puzzels via de beelden van een camera op het hoofd van een geblinddoekt persoon, het ontwijken van mijnen in een mijnenveld, het beklimmen van een 26 meter hoge toren en in de avond lasergamen maakte dit weekend dan ook compleet. Kortom een mooie, gezellige, spannende, maar vooral een leuke Jota 2010.

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Scouting
Installatietechniek Schaap
Installatietechniek Schaap
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top