Teakhouten meubelen PolderTEAK
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Flevolamb Flevolamb
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer

Nacht van de Nacht in het Harderbos

Woensdag 20 oktober 2010
Nacht van de Nacht in het Harderbos
Foto: Wijkteam Biddinghuizen - met toestemming gebruikt

BIDDINGHUIZEN - Op zaterdag 30 oktober organiseert Natuurmonumenten tijdens de Nacht van de Nacht een spannende avondwandeling. Je kunt dan ervaren hoe fascinerend natuur in het donker kan zijn.

Kom met je ouders (als ze durven) en ga met de boswachter naar duistere plekken in het Harderbos. De zoektocht start om 19.00 uur bij de p-plaats van het Harderbos aan de Karekietweg en duurt ongeveer twee uur.

Aanmelden kan via http://www.natuurmonumenten.nl of telefonisch met de ledenservice: T (035) 655 99 11. Leden van Natuurmonumenten betalen € 5,- p.p, niet leden € 7,- p.p. Tip: doe laarzen of stevige schoenen aan.

Natuur in het donker
Soms zie je geen hand voor de ogen, dan kan het heel griezelig zijn. Als je heel stil bent, hoor je wel alle geluiden van het bos. Het geritsel van de wind in de bomen, de oplichtende ogen van een nachtdier en het spannende verhaal van de boswachter maken de tocht heel spannend. In het donker kun je weinig zien, dus we moeten onze weg zoeken met behulp van ons gehoor en ons gevoel. Op vier plekken moet je iets doen dat in het donker véél spannender is dan overdag. Misschien snap je na deze wandeling waarom het voor dieren belangrijk is dat het donker is.

Behoud van de donkere nacht
De Nacht van de Nacht vraagt aandacht voor behoud van de donkere nacht. In heel Nederland vinden activiteiten plaats: verhalen bij het kampvuur, op zoek naar nachtdieren, varen in het schemerdonker of workshops nachtfotografie... Nacht van de Nacht is een initiatief van De Provinciale Milieufederaties en Stichting Natuur en Milieu.

Kijk voor meer informatie op http://www.nachtvandenacht.nl.

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Natuur
Kapsalon Beautiful Change
Kapsalon Beautiful Change
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top