Flevolamb Flevolamb
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Tel. 0321-333169 Peter Evers
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo

Ofw doet mee aan de actie 10:10

Donderdag 21 oktober 2010
Ofw doet mee aan de actie 10:10
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Energiebesparing blijft aandacht vragen en daarom doet Oost Flevoland Woondiensten (OFW) mee aan de internationale actie 10:10. Het doel van deze actie is om 10% energie te besparen op vervoer, het kantoor en de producten die OFW levert.

Door het nieuwe kantoor bespaart OFW meer dan 10% op haar energiekosten. Ook beschikt OFW over zuinige auto’s. Daarnaast is OFW volop bezig met modernisering en daarmee het energiezuiniger maken van haar woningen. De besparing is ook hier veel meer dan 10% per gemoderniseerde woning. Tevens daagt OFW haar huurders uit om ook deel te nemen aan de actie.

Het doel is om vanaf 10 oktober 2010 te laten zien dat de huurder 10% minder elektriciteit en/of gas of warmte verbruikt heeft dan het voorgaande jaar. Bij het behalen van deze 10% ontvangt de huurder een gratis Led-lamp van OFW. De huurder met de hoogste besparing krijgt na 11 november 2011 een bijzondere prijs.

De 10:10 actie loopt tot 11 november 2011. De huurders die deelnemen aan de actie kunnen aan de hand van de afrekening van het energiebedrijf de besparing aantonen. Hierin staat altijd een vergelijking met vorig jaar. Heeft de huurder zowel op elektriciteit als gas of warmte bespaard, dan krijgt de huurder twee LED-lampen. OFW maakt dan graag een kopie van de afrekening om daarmee nog beter zicht te krijgen op het effect van haar duurzaamheidmaatregelen.

Energiebespaarcoach
Om de 10% energiebesparing te behalen, kunnen huurders ook de hulp inroepen van de online energiebespaarcoach. OFW stelt deze site gratis beschikbaar. Hiervoor is een speciale site www.beterpeter.nl. De energiebespaarcoach geeft vele tips en een goed inzicht voor het besparen van energie. Hiermee kan er al snel € 150, 00 per jaar bespaard worden.

Via de website kunnen huurders zich aanmelden voor het energiebespaarprogramma, dat Beter Peter wordt genoemd. Op de website geeft de bewoner aan dat hij huurder is van OFW en vult de gegevens over de woonsituatie in. Daarna wordt er aangegeven welke acties in de aangegeven woonsituatie de meeste besparing oplevert. De huurder kan hieruit een aantal acties kiezen die bij hem passen. Hiermee is er een persoonlijk actieplan opgesteld, waarmee de huurder aan de slag kan gaan.
Tijdens het uitvoeren van de acties, krijgt de huurder via e-mail adviezen van de energiebespaarcoach om de besparing te meten. Vervolgens worden er nieuwe op maat gesneden tips verstuurd om makkelijker te besparen.

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Wonen
Gicom Composting Systems
Gicom Composting Systems
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top