Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI

Stimuleringsprijs Jonge Vrijwilliger 2010

Maandag 25 oktober 2010

BIDDINGHUIZEN - Om jonge vrijwilligers (in de leeftijd tot 25 jaar) in het zonnetje te zetten looft de Gemeente Dronten in 2010 een stimuleringsprijs uit. Het maakt niet uit wat voor soort vrijwilligerswerk iemand verricht.

Denk bijvoorbeeld aan de scheidsrechter bij sportwedstrijden, de trainer bij sportverenigingen, de hulp op de Kinderboerderij, de leiding bij scoutingactiviteiten, de hulp bij spelen op Koninginnedag, de organisator van activiteiten voor jongeren, lid van de redactie van de schoolkrant of het clubblad.

Hoe meldt u een jonge vrijwilliger aan?
Via de website van de Klankbordgroepvrijwilligers Dronten,
http://www.kbgvrijwilligerswerkdronten.nl of vvb@meerpaal.nl kunnen jonge vrijwilligers worden aangemeld voor de stimuleringsprijs. Voor de voordracht kunt u ook het formulier downloaden. De aanmelding via de website, via het e-mailadres en via het formulier moet uiterlijk 1 november 2010 ingeleverd zijn bij:
Vrijwilligers Vacature Bank
Stimuleringsprijs Jonge Vrijwilliger
Postbus 92
8250 AB DRONTEN

Aanmerking
Vrijwilligers doen belangrijk werk in de samenleving. In tegenstelling tot de gemeentelijke erepenning hoeven de jongeren niet jarenlang vrijwilligerswerk te hebben verricht om voor de prijs in aanmerking te komen. Jongeren die vrijwilligerswerk doen, verdienen ook waardering, maar komen nauwelijks in aanmerking voor de gemeentelijke erepenning. Daarom looft de Gemeente Dronten nu de stimuleringsprijs speciaal voor jongeren uit. Aan de prijs is een bedrag van € 500,- verbonden. Dat geld mag de winnaar niet in de zak steken. Het is bedoeld voor ambassadeurswerk. ‘We hopen dat de winnaar bijvoorbeeld naar een school gaat om een praatje te houden. Dankzij het geld kan hij of zij ook nog iets uitdelen. Dat is het uiteindelijke doel van de prijs: er moet een stimulerende werking van uitgaan.

Iedereen mag kandidaten aanmelden. Een jury van drie personen nomineert vijf jongeren, vervolgens wordt een winnaar gekozen.

Een van de juryleden is Matthijs Vollebregt, hij won in 2009 de stimuleringsprijs voor zijn werk bij Scouting Osbornegroep, CDJA-flevoland, Strandrace Flevoland en het Flevo Food Festival. Naast de eer van deze onderscheiding zit er ook een financiële prijs aan verbonden, deze prijs is deels gebruikt voor het toekomstige clubhuis van de Osbornegroep en deels word het gebruikt ter stimulering van andere vrijwilligers in de gemeente Dronten.

Gemeente Dronten

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Gemeenteberichten
Pelletkachels Flevo Pelletkachels Flevo
Pelletkachels advies en verkoop
Parksingel 23
8256 GE
Biddinghuizen
T 0321-333802
F 0321-331014
E info@pelletkachels-flevo.nl
W http://www.pelletkachels-flevo.nl
Pelletkachels Flevo
Pelletkachels Flevo
Adverteerder in de rubriek Dorpsbelangen
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Afvalinzameling, recycling, kunststofrecycling, machineverhuur. Bestel uw rol- of afzetcontainer online.
Biddingringweg 23
8256 PB
Biddinghuizen
T 0321-631441
W http://www.vanwerven.nl/
Van Werven infra & recycling
Van Werven infra & recycling
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top