Tel. 0321-333169 Peter Evers
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Flevolamb Flevolamb
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis

Groeistuipen dames BAS basketbal

Dinsdag 26 oktober 2010

BIDDINGHUIZEN - De tweede wedstrijd in de competitie hebben de dames van Bas Basketbal winnend afgesloten. De tegenstander uit Nijmegen, Wildcats, nog puntloos onderaan de ranglijst, werd in het Koetshuis verslagen met 21 punten verschil, 66-45.

Het eerste kwart trekken de dames van Bas meteen het initiatief naar zich toe. Gretig en enthousiast wordt er gespeeld. Het vertoonde spel wordt niet meteen beloond met scores. In de aanval wordt te gehaast gespeeld. Verdedigend wordt er hard gewerkt en de tegenstander heeft tot op dat moment weinig in te brengen.

Aan het einde van het eerste kwart speelt BAS een paar goede fast breaks en aan het einde van het eerste kwart leiden ze met 20-7. Lekker snel basketbal afgerond met een paar mooie individuele acties.

In het tweede kwart laat BAS het er een beetje bij zitten. De wil is er wel en iedereen werkt heel hard maar aanvallend staat men stil. De bal is te lang in de handen van de spelers waardoor de tegenstander verdedigend elke keer weer snel orde op zaken kan stellen. Het tempo zakt wat weg en dat is jammer. BAS is gewend om het tempo te maken maar dat lukt in het tweede kwart niet. Toch komt de voorsprong geen moment in gevaar. BAS is beter dan de tegenstander ondanks de moeizame scores. Bij rust leidt BAS met 32-23.

In de rust wordt afgesproken in de tweede helft het tempo weer op gaan voeren. Bal het werk laten doen en blijven gaan. ‘Om tempo te kunnen maken moet je de bal hebben dus goed uitboxen en de tegenstander buiten de bucket houden wanneer ze schieten van buitenaf’”.

Het derde kwart heeft BAS het initiatief. De tegenstander moet vaak in de laatste seconden van hun tijd in de aanval een snel schot nemen. Langzaam maar zeker weet BAS haar voorsprong uit te bouwen. Bij een stand van 51-30 moet Joanne de Boer met 5 persoonlijke fouten het veld verlaten. Net daarvoor weet ze twee hele fraaie scores op haar naam te zetten. De tegenstander weet aanvallend niet echt een vuist te breken.

BAS heeft alleen moeite om de insnijdende spelers goed af te stoppen. Dat leidt tot veel onnodige persoonlijke fouten aan de kant van BAS en veel vrije worpen voor de tegenstander. Aan het einde van het derde kwart is de stand 55-33.

In het vierde kwart slaat de vermoeidheid toe. BAS loopt uit naar 62-36 en dan laten ze de tegenstander twee driepunters op rij schieten. BAS mist 5 open ballen en daardoor weten ze de voorsprong niet uit te bouwen. Bij 66-45 klinkt het laatste fluitsignaal.

Coach Jan Verhoeff: "We spelen bij vlagen heel goed basketball dat ook mooi is om te zien. Veel snelheid en enthousiasme. En dan te bedenken dat we nog maar nauwelijks twee maanden bezig zijn met elkaar. We hebben ook nog veel leermomenten. Verdedigend moet het veel strakker en agressiever. Dat is een leerproces waar we middenin zitten. Ik heb daar vertrouwen in omdat we verdedigend al veel beter op onze benen staan dan een paar weken geleden. Aanvallend moeten we groeien en zelfvertrouwen krijgen. Ik zie nu al hele mooie dingen en daar moeten we op voortborduren."

Aanstaande zaterdag speelt BAS in Enschede tegen Jugglers.

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek BAS Basketbal
Teakhouten meubelen
PolderTEAK
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 18.6 °C
  • 12.2 mm
  • 21.4 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top