Flevolamb Flevolamb
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling

Buurten met Harry van Bommel

Woensdag 24 november 2010

BIDDINGHUIZEN - Op zaterdag 27 november wordt de laatste ronde uitgevoerd van een grootschalig buurtonderzoek in Biddinghuizen.

De SP in Dronten heeft het afgelopen jaar steeds meer signalen gekregen van ontevreden huurders. De renovatie van huurwoningen door OFW was langverwacht en een grote verbetering. De aanblik van het dorp is er enorm door opgeknapt. Daarom is het vreemd dat na de renovatie het aantal klachten van huurders blijft toenemen. Met een buurtonderzoek wil SP Dronten de situatie onder de huurders van OFW in beeld brengen.

Na eerdere buurtonderzoeken rond de Cultuursingel en de Lucernehof heeft Omroep Flevoland een nieuwsitem uitgezonden. Iedereen heeft op TV kunnen zien over welke schrijnende gevallen het soms gaat. Tussen de interviews door heeft directeur Truus Sweringa van OFW nog ongezouten kritiek gekregen van bewoners van de Lucernehof. Nog geen 15 minuten later vertelt ze op TV dat ze alleen maar positieve berichten hoort over de renovatie. Uit het buurtonderzoek blijkt dat er bij de helft van de huurders in meer of mindere mate sprake is van problemen. Deze problemen variëren van irritaties over toezeggingen die OFW niet is nagekomen tot schrijnende gevallen op Omroep Flevoland.

Het zal OFW niet lukken om de SP te negeren zoals ze wel doen met de klachten van huurders. Tijdens het laatste buurtonderzoek in Biddinghuizen doet Harry van Bommel mee, lid van de SP-fractie in de Tweede Kamer.

Ondanks een drukke agenda maakt hij tijd vrij om zelf poolshoogte te nemen bij huurders in Biddinghuizen. Hij zal bewoners van Klaversingel tot Akkerhof vragen naar hun ervaringen met de huurwoning en de renovatie.

Ook Omroep Flevoland zal weer van de partij zijn voor een nieuwsitem. Van alle bevindingen uit de buurtonderzoeken wordt een rapport opgesteld.

Begin volgend jaar wordt het rapport gepresenteerd tijdens een bewonersbijeenkomst in het Koetshuis. Het doel van deze actie is in ieder geval meer inspraak van huurders en een OFW die beter luistert. Tijdens de bijeenkomst mogen de bewoners zelf vertellen of en wat er verder moet gebeuren.

SP Dronten

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Wonen
Flevolamb
Flevolamb
Adverteerder in de rubriek Politiek
AH Jan Schuurhuis
AH Jan Schuurhuis
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 2.5 °C
  • 0.0 mm
  • 5.7 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet WK2022 Voetbalpoule
BHZNet WK2022 Voetbalpoule BHZNet WK2022 Voetbalpoule
gerelateerd nieuws
Kerstbomen te koop Kerstbomen te koop Kerstbomen te koop
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top