Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling

Woninginbraken en overvallen opgelost

Donderdag 25 november 2010

BIDDINGHUIZEN - Het woninginbrakenteam van politie Flevoland heeft de afgelopen maanden hard gewerkt aan het oplossen van een aantal woninginbraken en overvallen.

In totaal zijn er 7 verdachten aangehouden, waarvan er nog 6 vast zitten, in voorlopige hechtenis.

10 woninginbraken en 2 overvallen
Het team kwam drie verdachten, van 16, 17 en 18 jaar, allen uit Biddinghuizen, op het spoor na een getuigenverklaring. Alle drie verdachten hebben betrokkenheid bekend bij meerdere woninginbraken en overvallen.

Het gaat om een overval op een woning aan de Melkweg in Dronten op 14 april 2010 en een overval op een winkel in Swifterbant op 10 maart 2010.

De woninginbraken vonden plaats in de periode december 2009 tot juli 2010. Het betrof 9 woninginbraken in Biddinghuizen en 1 in Lelystad. Overigens, bij 6 van de 10 woninginbraken is het bij een poging gebleven en is er niets gestolen.

5 woninginbraken en 2 diefstallen van een portemonnee
9 september zijn een 38-jarige man en een 30-jarige vrouw uit Lelystad op heterdaad aangehouden bij een woninginbraak in Dronten aan de Leizijde. Nader onderzoek wees uit dat zij ook betrokken zijn bij vier woninginbraken in Lelystad, diefstal van een portemonnee in een winkel in Lelystad en diefstal van een portemonnee in een trein. Beide verdachten zitten momenteel nog in de 90 dagen gevangenhouding.

Meerdere woninginsluipingen en woninginbraken
De zaak van de 84-jarige vrouw die een aantal maanden geleden slachtoffer is geworden van insluipers in haar woning, waarbij sieraden, een bankpas werden gestolen en de pincode ontfutseld, is opgelost. Op 1 en 2 november hield het woninginbrakenteam een 39-jarige vrouw en een 27-jarige man, beiden afkomstig uit Lelystad aan.

De 27-jarige man wordt ook verdacht van betrokkenheid bij een vergelijkbare woninginsluiping in Dronten op 17 mei aan de Marsweg en een woninginbraak op 1 januari aan de Archipel in Lelystad. Ook wordt hij verdacht van soortgelijke misdrijven in de regio’s Gooi en Vechtstreek, Kennemerland en Gelderland-Midden.

De 39-jarige vrouw is inmiddels heengezonden. De 27-jarige man zit in voorlopige hechtenis.

Bron: Politie Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Politieberichten
Kubbeweg 17
De Kubbe BV - Biddinghuizen
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top