AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling

Sinterklaas bedankt Biddinghuizen

Woensdag 8 december 2010
Sinterklaas bedankt Biddinghuizen
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Sinterklaas is inmiddels weer op terugreis naar Spanje. Op 20 november kwamen de Sint en zijn pieten aan in Biddinghuizen.

Honderden kinderen en ouders stonden op het Plein te wachten toen Sint in een prachtige koets getrokken door twee paarden Biddinghuizen kwam binnengereden. Na de feestelijke intocht waarbij veel liedjes werden gezongen, begeleid door Maris Sonores werden de Sint en zijn pieten welkom geheten.

“Wat veel kinderen, wat een mooie dag en wat hebben jullie de wagen mooi versierd en hebben jullie nog pepernoten gebakken voor Lekkerpiet?”, vroeg de Sint. Inderdaad, heel veel kinderen hadden pepernoten gebakken en recepten meegenomen voor Lekkerpiet. Er zaten citroenpepernoten, hagelslagpepernoten en zelfs vierkanten pepernoten bij. Lekkerpiet was hier heel blij mee en heeft alle recepten meegenomen naar Spanje.

Slim
Er zat ook een lekker pepernotenrecept bij met de tip dat als Lekkerpiet slim was, hij het ook aan de moeder van hem kon vragen de pepernoten te bakken.


Na een rondtocht door het dorp, waarbij de gympieten allerlei capriolen uithaalden, kwam de hele stoet in Het Koetshuis aan. Daar konden de kinderen genieten van een leuke voorstelling met Jos Custers van Circus Custers.

Hoogtepunten
Hoogtepunt voor Sinterklaas waren de bezoeken aan de Woelwaters, De Akkerwinde, De Wingerd en De Tamarisk. Babypiet zorgde daar steeds voor de nodige problemen door in slaap te vallen of niet goed te luisteren naar Sinterklaas. Babypiet moet de volgende keer maar gewoon in Spanje blijven.

Verder hebben Sinterklaas en zijn pieten met veel plezier nog diverse bedrijven, sportverenigingen en het winkelcentrum bezocht.

Bij deze wil Sinterklaas alle vrijwilligers bedanken die voor een hartelijke ontvangst in Biddinghuizen hebben gezorgd. “Volgend jaar kom ik graag weer terug in Biddinghuizen”, aldus de Sint, “en nog de groeten van Lekkerpiet”.

Dorpsbelangen/Stichting De IJsvogel

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Dorpsbelangen
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Afvalinzameling, recycling, kunststofrecycling, machineverhuur. Bestel uw rol- of afzetcontainer online.
Biddingringweg 23
8256 PB
Biddinghuizen
T 0321-631441
W http://www.vanwerven.nl/
Van Werven infra & recycling
Van Werven infra & recycling
Adverteerder in de rubriek Sinterklaas
0321-337030
Klusbedrijf Johan Bramer
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top