Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Flevolamb Flevolamb
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Adm. Financiële Advisering Kafa

In vogelvlucht: Winterlandschap

Donderdag 9 december 2010
In vogelvlucht:  Winterlandschap

BIDDINGHUIZEN - Koning Winter houdt Nederland al vroeg in zijn greep. Hier had eigenlijk niemand rekening mee gehouden. Voor de één is het overlast en voor een ander is het prachtig, genietend van het winterlandschap.

Voor In Vogelvlucht heeft het team groenvoorziening een verslag gemaakt van deze winterse omstandigheden.

Op de Hoge Vaart ligt al een laagje ijs, een grote groep kokmeeuwen en mantelmeeuwen zit op het ijs te wachten terwijl een groepje wilde eenden bij een wak zit.


We nemen een kijkje bij de brug naar het eiland, hier is nog een stukje niet bevroren. Het is hier een drukte van wilde eenden, futen, meerkoeten en nog een kleine verschijning tussen de grote groep in. Het blijkt een dodaar te zijn, dit is de kleinste futensoort.


Het is snijdend koud, maar het is toch ook wel genieten, de verschillende silhouetten van bomen zijn goed te zien. Je staat er eigenlijk helemaal niet bij stil, hoe mooi de wintervormen van bomen zijn. Onderstammen bedekt met een laagje sneeuw, en dan de grilligheid van de stam. Echt bijzonder om er eens bij stil te staan.


Nabij de 2e brug van het eiland is ook nog een stukje open water, hier maakt een groepje meerkoeten dankbaar gebruik van. Dit zijn prachtige vogels om te aanschouwen, donkerzwart met grote poten. Hier kunnen ze goed mee duiken en zich onder water mee verplaatsen.


De bossen zien er prachtig uit, paden zijn bedekt met een laagje sneeuw en vele wandelaars genieten van een rondje om het dorp. Bij de Bremerbergweg staan verschillende paarden in de wei waaronder ook de Belgische trekpaarden. Zij verplaatsen de sneeuw en zoeken rustig naar het gras dat tevoorschijn komt. Bij binnenkomst van het dorp aan De Dreef staat het welkomstbord er verlaten bij. Dat is toch een ander gezicht zo in deze winterse omstandigheden.


Als je zo een rondje loopt, heeft elk seizoen wel haar eigen schoonheid. Dat maakt een ‘rondje dorp’ toch elke keer weer bijzonder.


Team groenvoorziening Biddinghuizen

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Groenvoorziening
Flevolamb
Flevolamb
Adverteerder in de rubriek In Vogelvlucht
Fruit vers aan huis bezorgd
Fruithandel Van Beek
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 28.1 °C
  • 0.0 mm
  • 25.6 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Tourmanager 2020
BHZNet Tourmanager 2020 BHZNet Tourmanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top