Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling

Rotonde bij Harderhaven

Vrijdag 25 januari 2002
Rotonde bij Harderhaven
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - De komende zes maanden gaat de provincie Flevoland de kruising Knardijk-Ganzenweg bij Harderhaven tot een rotonde ombouwen.

De gemeente Zeewolde is niet akkoord gegaan met het voorlopige omleidingsplan van de provincie, omdat fietsers, hulpverleners en buslijn 144 onvoldoende worden ontzien.

De kruising bij Harderhaven kent nu nog verkeerslichten. De provincie wil ter plekke een zogeheten turbo-rotonde aanleggen. Die sluit aan op de aquaduct-brugcombinatie onder het Wolderwijd door, tussen Harderwijk en Flevoland. Die combinatie is nu in aanbouw.

Alle snelverkeer via Gooiseweg / Ganzenweg
De afsluitingsmaatregelen die nodig zijn voor de aanleg van de rotonde, betekenen dat alle snelverkeer via de Gooiseweg-Ganzenweg wordt geleid. Een noodweg leidt het verkeer langs de werkzaamheden. Het verkeer vanuit Harderwijk kan niet meer naar links (richting Zeewolde) of rechts (richting Biddinghuizen). Dat laatste geldt ook voor fietsers, hulpverleners als de ambulance en buslijn 144. Zeewolde vindt het voor deze drie groepen onacceptabel als de omleiding wordt gelegd zoals de provincie aanvankelijk heeft voorgesteld.

"Op het ogenblik is nog niet te zeggen op welke manier het probleem wordt opgelost, maar er ligt nog niets vast," meldt de woordvoerder van de provincie. Met 'turborotonde' wordt een type rotonde bedoeld dat helpt om de verkeersstroom sneller af te wikkelen. Dat gebeurt door middel van gescheiden rijbanen. De fietsers worden in de nieuwe situatie via een tunnel onder de wegen door geleid. Die hebben dan helemaal niet meer met het autoverkeer te maken.

De klus zou voor het begin van de bouwvak klaar moeten zijn.

Bron: Zwolse Courant, 25 januari 2002

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Wegwerkzaamheden
Sybit | Software op Maat
Sybit | Software op Maat
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top