Teakhouten meubelen PolderTEAK
Flevolamb Flevolamb
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Adm. Financiële Advisering Kafa

Jelte weer terug in Nederland

Maandag 18 juli 2011

BIDDINGHUIZEN - De 11-jarige Jelte Stronkhorst uit Biddinghuizen is afgelopen weekeinde in Nederland aangekomen. Hij kwam per schip aan in de Eemshaven. Het jongetje verbleef in de Verenigde Staten, waar met speciale therapieën is geprobeerd hem uit zijn coma te halen. Ongeveer 15 tot 20 familieleden verwelkomden de jongen.

Volgens een woordvoerster van de familie is Jelte in een redelijk goed conditie aangekomen. Zijn toestand zou in Amerika zo'n 10 procent zijn verbeterd. Jelte lijkt te reageren op kleine opdrachten. Daaruit blijkt dat de behandeling effect heeft gehad, aldus de zegsvrouw.

Tijdens een bijeenkomst gaf de moeder van de jongen een toelichting. De vader zat naast haar met Jelte op schoot. Zij zei dat de jongen goed aan het eten is en dat dat een grote vooruitgang is. Een andere vooruitgang is dat Jelte veel beter beweegt.

Deze week wordt de therapie in Biddinghuizen voortgezet in een speciale therapiekamer in de woning. De therapie bestaat uit dagelijkse urenlange intensieve behandelingen die in Nederland niet mogelijk zijn. Volgens de moeder is de Amerikaanse aanpak van een andere mentaliteit, waarbij veel meer respect en veel meer liefde aan de kinderen wordt gegeven.

Het schip met Jelte was op 1 juli vertrokken uit Florida. Reizen per vliegtuig was te gevaarlijk in zijn toestand.

De jongen raakte bijna twee jaar geleden in coma, nadat hij door twee tieners tijdens een ruzie in een speeltuin was mishandeld en ernstig hersenletsel opliep.

Om de behandeling in Nederland voort te kunnen zetten, is de Stichting Jelte opgericht. Die zamelt met acties geld in. De behandeling wordt niet door zorgverzekeraars vergoed. Ook ouders van andere kinderen die in dezelfde situatie verkeren, hebben inmiddels bij de Stichting Jelte aangeklopt voor hulp.

Bron: De Volkskrant

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Help Jelte
Stichting Help Jelte Stichting Help Jelte
Help Jelte
Ellerweg 22
8256 RT
Biddinghuizen
T 0321-333843
E info@help-jelte.nl
W http://www.help-jelte.nl
Stichting Help Jelte
Stichting Help Jelte
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 14.4 °C
  • 0.0 mm
  • 22.3 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet EK2020 Voetbalpoule
BHZNet EK2020 Voetbalpoule BHZNet EK2020 Voetbalpoule
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top