Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Adm. Financiële Advisering Kafa
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer

Megan Verhaar succesvol op Wereldgymnaestrada

Maandag 8 augustus 2011
Megan Verhaar succesvol op Wereldgymnaestrada
Foto: Bezoekers BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Afgelopen juli is Megan Verhaar (10) uit Biddinghuizen samen met de selectie van haar trampolineploeg Sparta Ermelo naar Zwitserland afgereisd voor de 14e Wereldgymnaestrada in Lausanne.

De ploeg, onder leiding van Alice Linthuis, heeft zich 2 jaar lang voorbereid op dit enorme evenement. Bijna wekelijks werd er naast het drukke trainingsschema extra getraind om een geweldige show in elkaar te kunnen zetten. Linthuis had voor het evenement diverse trampolinechoreografieën gemaakt, die in mei en juni van dit jaar proefgedraaid werden voor alle sponsoren in Ermelo en op de Nederlandse gymnaestrada in Naaldwijk. In Zwitserland was het dan eindelijk menens en konden de springers hun show laten zien op het wereldtoneel in Lausanne.

De Wereldgymnaestrada doet qua uitstraling en grootte niet onder voor de Olympische Spelen, maar er wordt niet gestreden om medailles. Desalniettemin staat de Wereldgymnaestrada bekend om acts van topniveau op het gebied van gym, turnen, ritmische gymnastiek, acro, trampoline, dans, rhönrad en diverse andere gymnastische takken van sport. Voor de ploeg van Sparta, die gewend is om op wereldniveau te acteren, was het desondanks een ervaring om nooit te vergeten. De hele Nederlandse ploeg was om te beginnen ondergebracht in het dorp La Tour de Peilz, alwaar het gehele dorp was omgetoverde tot een compleet oranje dorp met een waar Holland House.


55 landen uit alle werelddelen namen deel met in totaal meer dan 20.000 sporters. Nederland was 1 van de landen die een nationale avond hadden, een show met de belangrijkste acts uit Nederland. De show stond in het teken van ‘Friends for life’ en de organisatie van Nederland had hiervoor gastoptredens geregeld van o.a. de VS, Australië, Thailand, Qatar en er werd een geweldige demo gegeven door Yuri van Gelder. Sparta was uitgenodigd om hiervoor een aparte trampolinedemo te maken. De act Icare, bestaande uit 3 trampolines achter elkaar, kreeg veel bijval van het publiek. Aan het eind van de avond gaven alle deelnemende sporters en gasten nog één gezamenlijk optreden in het kader van het thema, een hartverwarmend applaus was het gevolg. Het thema kwam nog meer tot zijn recht na de show, toen door alle Nederlanders en gastsporters adressen en kleding of souvenirs werden uitgewisseld en gezamenlijke foto’s werden gemaakt.

Naast de Nederlandse avond, traden de springers van Sparta ook 3x op met een gemengde KNGU-demo van diverse springers uit heel Nederland. De act bestond uit 4 trampolines en heel veel minitramps, waar een groep van 70 springers voortdurend over en weer sprongen. Een indrukwekkend geheel, dat was duidelijk.


Maar het grootste succes van de week was de eigen verenigingsdemo ‘Free as a bird’, een gemixte choreografie over 4 trampolines, waarbij er synchroon en quatro werd gesprongen en verplaatst over de 4 trampolines. De Sparta-ploeg had de hele week enthousiast geflyerd door heel Lausanne om deze spectaculaire demo te promoten. Op woensdagochtend sprong de ploeg hem voor het eerst in de grote zaal in Beaulieu. Het tijdstip was nog veel te vroeg, want de zaal zat halfvol. Een dag later, mochten de springers nogmaals aan het eind van de ochtend. Het nieuws over de demo had zich snel verspreid: de zaal zat overvol met ruim 5.000 mensen, die niet alleen op de tribunes zaten. Een bijna foutloze demo leverde een staande ovatie op die zijn weerga niet kende. Een moment om nooit te vergeten voor deze getalenteerde demoploeg van Sparta. Op vrijdag werd de verenigingsdemo nog 1 keer getoond voor een volle zaal en ook daar was het applaus oorverdovend.

Wie eens aan de Wereldgymnaestrada heeft deelgenomen, wil nooit meer anders, zo luidt het gezegde. Met dat warme gevoel, de tassen vol informatie over Helsinki 2015 (waar de volgende Wereldgymnaestrada wordt gehouden) en een onvergetelijke wereldervaring rijker werd het evenement voor Sparta afgesloten. Een evenement die mede dankzij de onnoemelijk vele sponsors en onophoudelijke inzet van ouders en springers tot stand is gebracht.

Op http://www.meganverhaar.nl staat een uitgebreid dagboek en nog meer foto's en video’s.

actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 19.8 °C
  • 2.4 mm
  • 20.6 °C
Weerstatistieken ->
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top