Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling

1.500ste HR-ketel van OFW in Biddinghuizen

Woensdag 20 februari 2002

BIDDINGHUIZEN - In Biddinghuizen werd de plaatsing van een HR-ketel wel op een bijzondere manier verricht. Wethouder mevrouw Haverkort waande zich samen met directeur van Oost Flevoland Woondiensten, mevrouw Sweringa, even monteur. Een bijzondere gelegenheid, want de plaatsing betrof de 1.500ste HR-ketel die OFW plaatst in het project ketelvervanging.

Woningbouwcorporatie OFW voert het beleid dat wanneer een cv-ketel vervangen moet worden, dit gebeurt door plaatsing van een Hoog Rendement (HR)-ketel. Zowel op projectbasis als op individueel verzoek worden deze werkzaamheden uitgevoerd.
Voor dit jaar zijn in het kader van planmatig onderhoud maar liefst 800 plaatsingen begroot. Woensdag 20 februari was het tijd voor de plaatsing van de 1.500ste HR-ketel, een mijlpaal die werd bijgezet met een feestelijk tintje.

De professionele monteurs van firma Feenstra verzorgen de plaatsing van de HR-ketels, zo ook van de 1.500ste ketel in de woning aan de Lucernehof in Biddinghuizen. De wethouder van Milieu, mevrouw Haverkort en mevrouw Sweringa, directeur van OFW, hadden de eer om de laatste handelingen aan de ketel te verrichten.

OFW maakt een forse investering met de plaatsing van het grote aantal Hoog Rendement-ketels. Er zit voor de bewoner ook geen huurverhoging vast aan de plaatsing van de ketel.
HR-ketels leveren een grote energiebesparing op, wat ook weer een financieel voordeel is voor de huurder; oftewel een besparing op de woonlasten. Met een HR-ketel wordt een andere manier van stoken gehanteerd, namelijk het aanhouden van een constante temperatuur.
HR-ketels leveren daarnaast een schone verbranding, wat staat voor een milieuvriendelijk systeem. Een groot voordeel van de ketel voor de huurder is een optimale warmte- en warmwatercomfort en een zorgeloos gebruiksgemak. De ketels staan garant voor een lange levensduur en minimaal onderhoud. Een bijkomend belangrijk voordeel is de geluidarme werking.
Na plaatsing van de voor dit jaar begrootte 800 HR-ketels is het grootste gedeelte van alle oude cv-ketels vervangen.

Bron : OFW

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Wonen
Fruit vers aan huis bezorgd
Fruithandel Van Beek
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top