AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Adm. Financiële Advisering Kafa

Alice Naber wint GP SGW Alphen-Chaam

Maandag 19 maart 2012

BIDDINGHUIZEN - 'Gewoon lekker rijden.' Dat was de insteek van Alice Naber. Het maakte Nederlands meest gelouterde eventingamazone tot winnares van de Grote Prijs SGW Alphen-Chaam.

'In het verleden heb ik me ooit zoveel doelen gesteld', zei de viervoudig Nederlands kampioene uit Biddinghuizen. 'Kwalificaties voor Olympische Spelen, voor Wereld- en Europese kampioenschappen. Ik kan er van meepraten. Dikwijls was het net niet. Nu heb ik mijn paarden weer lekker aan de praat. Ook zonder echt doel voelt dat heel goed.' Vertrouwen is haar sleutelwoord. 'Thuis laag trainen geeft zoveel vertrouwen dat je paarden je op de wedstrijd ook niet in de steek laten als het eens wat moeilijker uitpakt.' En ook de Z-cross pakte traditioneel pittig uit in Alphen-Chaam.

Echte scherprechters waren er niet, maar niemand kon zich ook maar één moment van onoplettendheid veroorloven. Precies de helft van het deelnemersveld kwam schadevrij door de 3300 meter lange cross met daarin 28 sprongen.

Het werd overigens een zeer nipte winst voor Naber. Ze had drie tellen tijdsoverschrijding in de cross. Vier tellen zou haar de kop hebben gekost. Zo dicht zat Raf Kooremans haar met zijn nieuwe Olympische troef Chase the Moon op de hielen. Kooremans: "Ik ben heel blij met dit resultaat. We hadden net iets teveel spanning in de dressuur, terwijl dat thuis juist zijn sterke punt is." Kooremans roemde vooral de cross. "Echt schitterend. Eerlijk gebouwd. Heel veel variatie. En ook best pittig. Maar dat weet je vooraf."

Ook voor Jan van Beek met Vision (derde) was de dressuur doorslaggevend. Er bleven kostbare punten liggen. "Vision was in de contragalop al teveel bezig met de galopwissels. In de cross was hij echt heel goed." De Rijsbergenaar legt de lat hoog voor zichzelf. Hij is ondertussen ingeschreven voor één van 's werelds zwaarste eventingwedstrijden: de viersterrenwedstrijd van Badminton.

Een valpartij in een langstrekkend wielerpeloton deed Anouk van Gerven de das om. Haar Prestige Z raakte zo van slag dat dat in de dressuurproef punten kostte. Verderop had de Chaamse (vierde) een volledig blanco strafregister.

In de M-klasse was het vlot, hindernis 13, de grote scherprechter. De opluchting na het overwinnen van de moeilijke kuil in combinatie met het blinkende en golvende water dat volgde bracht heel wat weigeringen teweeg. Van de streekruiters kon zich slechts Milou de Hoon (15) uit Baarle-Hertog, derde met Catwood Toy Toy, in het eerste gelid handhaven. "We moeten nog meer een combinatie worden. Het was onze eerste wedstrijd samen bij de paarden. De cross was best zwaar, maar we redden het foutloos binnen de tijd."

Pien Ullings (18) won met De Roosberg's Avalon met overmacht een L-rubriek.

Bron: BN de Stem


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Drafsport
Gicom Composting Systems
Gicom Composting Systems
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 8.2 °C
  • 0.0 mm
  • 9.9 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top