0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken

Heren 2 verliest nipt

Maandag 25 februari 2002
Heren 2 verliest nipt
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Zaterdag moest Bas Basketbal Heren 2 op weg naar meppel om daar aan te treden tegen het 3 team van de Red Giants. De Red Giants stonden op dat moment op de 2 plaats in de competitie met slechts 1 punt achterstand op ZAC (die vorige week verloren van BAS).

BAS begon de wedstrijd scherp en speelde goed. Mede door goede onderlinge communicatie en een paar mooie punten liep BAS snel uit naar een 11-4 voorsprong. BAS ging rustig verder met hun eigen spel en beindigde het eerste kwart met een voorsprong van 5 punten.

BAS ging op de zelfde wijze verder als voor de onderbreking en speelde goed. De Red Giants kwamen echter beter in hun spel, kwamen goed terug en wonnen het tweede kwart met 19-16. Hierdoor kwam de ruststand op 33-35. Op dat moment was dat nog in het voordeel van BAS.

Waar de heren van BAS normaal pas in het vierde kwart problemen krijgen met de concentratie en de druk gebeurde dit nu al in het derde kwart. Door erg slordig spel en een aantal persoonlijke fouten werd in de wedstrijd uit handen gegeven. Juist op het moment dat BAS het liet liggen schakelde de Red Giants een tandje bij en buigde de achterstand om in een 55-43 voorsprong voor de Red Giants.

Doordat BAS de moed deze keer niet liet zakken werd het toch nog een spannende wedstrijd. Het laatste kwart was weer overtuigend in het voordeel van BAS. Helaas duurde ook het vierde kwart slecht 10 minuten en moest BAS het strijdperk verlaten met een achterstand van 5 punten (68-63).

Ook met de hulp van Ronald Opstal, die doorgaans met heren 1 mee speelt, lukte het BAS heren 2 niet hun tweede overwinning te boeken. Door het slechte spel in de derde periode slaagde BAS er niet in om de stunt van vorige week te herhalen.

Ronald Opstal was echter wel de grote man aan de kant van BAS. Hij scoorde 22 punten en was daarmee topscorer. Richard Boelens en Bataa Dorj waren ook aardig op schot en schoorden respectivelijk 14 en 13 punten.

Aankomende Zaterdag speelt BAS Heren 2 wederom een uitwedstrijd. Dit maal tegen Ceres. Hopelijk zijn de heren dan weer in staat voor een stunt te zorgen.

Sportredactie BHZ-Net, afdeling Basketbal

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek BAS Basketbal
Sybit | Software op Maat
Sybit | Software op Maat
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top