Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo

Basketbal: Heren 2 redt het net niet

Zondag 3 maart 2002

BIDDINGHUIZEN - In Emmeloord vond zaterdagavond de basketbal wedstrijd plaats tussen Ceres 3 en BAS Heren 2. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden tussen de nummer 5 en de nummer 8 uit de competitie. BAS is de laatste wedstrijden aardig op dreef, maar kon dat helaas slechts 1 keer in winst omzetten.

Zoals ook in de vorige wedstrijden het geval was begon BAS geconcentreerd. Iets wat aan het begin van het seizoen nogal eens niet het geval was en resulteerde in een snelle achterstand. BAS liep deze wedstrijd dan ook weer snel uit naar een 8-4 voorsprong. Het eerste kwart ging verder gelijk op en eindigde met een stand van 14-12 in het voordeel van BAS.

Aan het begin van het tweede kwart schakelde BAS een tandje bij en mede door drie scores van Ronald Opstal, die weer werd geleend van het eerste, liep BAS verder uit tot 25-16. BAS hield de voorsprong goed vast en mocht gaan rusten met een voorsprong van 8 punten.

In het derde kwart verviel BAS wederom in de problemen die BAS de laatste wedstrijden in de tweede helft parten speelden. Er werd slordig en te gehaast gespeeld, veel balverlies geleden en weinig rebounds werden gepakt. Hierdoor kon Ceres terug komen tot een 45-41 stand in het voordeel van BAS.

Ook in het vierde kwart werd er te gehaast en te slordig gespeeld. Hierdoor werd het nog een hele spannende wedstrijd. BAS leek de voorsprong vast te kunnen houden en ging af op een overwinning. Helaas duurde het vierde kwart ook gewoon 10 minuten, voor BAS net een minuutje te lang. Aan het einde van de 9de minuut was de stand 55-53 in het voordeel van BAS. BAS slaagde er niet in om CERES in de laatste minuut te stoppen en verloor uiteindelijk met 57-55.

Topscores van deze wedstrijd waren.
Ronald Opstal 15 punten
Richard Boelens 12 punten
Alwin Smolders 10 punten

Aankomde zaterdag speelt Heren 2 thuis tegen Be Quick 28, de nummer 7 uit de competitie. Wanneer BAS het goede spel nu de hele wedstrijd vol zou kunnen houden, maken ze een goede kans om de wedstrijd te winnen.

Sportredactie BHZ-Net, afdeling Basketbal, Anno Jochemsen

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek BAS Basketbal
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin
Terrascompleet.nl
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top