Oogstweg 31 Kjell's Opslag
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen

Goedkoper vervoer Biddinghuizen-Zwolle

Woensdag 19 december 2012

BIDDINGHUIZEN - Ze zijn zich rot geschrokken van de openbaar vervoersprijzen die zij nu moeten betalen voor hun kinderen die elke dag van Biddinghuizen naar Zwolle reizen. Daarom zetten ouders Daniël Vandy, Marion Vandy-Mooy en Jacquelien Schouten uit Biddinghuizen hun eigen scholierenvervoer op; Studiereis Flevo-Over. Dat is vandaag te lezen in De Stentor.

Sinds de Hanzelijn er is, moeten de kinderen van de initiatiefnemers duurdere abonnementen nemen om vanuit Biddinghuizen in Zwolle te komen. Met busbedrijf Márion-reizen uit Dronten zal, bij voldoende aanmeldingen, vier keer per dag in de spits een bus rijden vanuit Flevoland naar Overijssel.

100 euro meer per maand
Vandy in De Stentor: "Onze dochter moet elke dag naar het Cibap in Zwolle. In plaats van de 169 euro’s die wij eerst betaalden, moeten wij nu 276 euro betalen. Mijn dochter moet eerst de bus pakken van Biddinghuizen naar Dronten, zo’n maandabonnement kost 48 euro. Vervolgens moet zij de Hanzelijn pakken, een maandabonnement daarvoor kost 180 euro, en dan moet zij van station Zwolle naar school nog eens 48 euro per maand betalen. Wij hebben nog drie andere kinderen, dus dat gaat niet lukken."

Initiatief en website
Meer informatie over het initiatief is te vinden op http://www.studiereisflevo-over.nl. Hier kan ook het aanmeldingsformulier worden gedownload.

Redactie BHZNet.nl

nieuwsrubrieken
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 19.1 °C
  • 0.0 mm
  • 13.4 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top