Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Tel. 0321-333169 Peter Evers
Flevolamb Flevolamb
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap

CDA en LD staken gesprekken

Vrijdag 22 maart 2002

BIDDINGHUIZEN - Het CDA heeft donderdagavond de college-onderhandelingen met Leefbaar Dronten gestaakt. CDA acht het vertrouwen onvoldoende.

Maandag zal het CDA onderhandelingen starten met PvdA (die al meedeed) en VVD om te komen tot een college. De insteek daarbij is dat het CDA twee wethouders levert en VVD en PvdA beiden een.

De breuk tussen CDA (en PvdA) aan de ene kant en Leefbaar Dronten aan de andere kant komt als een verrassing.

De partijen kwamen de afgelopen weken inhoudelijk bij elkaar en het ene na het andere struikelblok werd aan de kant geschoven. Uiteindelijk strandden de onderhandeling op de verdeling van de portefeuilles.

De onderhandelingen zijn niet stuk gelopen op de inhoud, maar op macht. Leefbaar Dronten had in eerste instantie grote moeite met het feit dat het CDA twee zetels in het college opeiste.

Uiteindelijk ging LD akkoord, maar pas nadat de PvdA voorstelde dat LD als eerste een keus zou mogen maken uit de portefeuilles.

Leefbaar Dronten eiste daarop de volgende portefeuilles op: Financiën, Economische Zaken en Ruimtelijke Ordening.

Voor het CDA was dit niet acceptabel en aangezien Leefbaar Dronten had aangegeven dat dit punt niet onderhandelbaar was, zag het CDA zich genoodzaakt de besprekingen te stoppen.

Bron: Nieuws TV

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Politiek
Tel. 0321-333169
Peter Evers
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top