Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Teakhouten meubelen PolderTEAK
Tel. 0321-333169 Peter Evers
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl

Plan De Kaai verfraait aanzicht Biddinghuizen

Vrijdag 23 februari 2001
Plan De Kaai verfraait aanzicht Biddinghuizen
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Het huidige bedrijvengebied Havenweg-De Kaai zal veranderen in een aantrekkelijk woongebied. Er komen veertien vrijstaande woningen, 26 twee-onder-één-kapwoningen, zestien rijtjeswoningen en twee appartementengebouwen.

De bedoeling is om het eerste appartementencomplex uit vier woonlagen te laten bestaan met in totaal veertien woningen. Het tweede appartementencomplex, nabij de brug over de Hoge Vaart, zal waarschijnlijk meer woonlagen gaan tellen.
'De Kaai' zal zichtbaar worden vanaf de Biddingringweg. Tussen de Hoge Vaart en de nieuw te bouwen woningen zal een wandelboulevard komen, ingeklemd tussen de beide appartementencomplexen. Het gebied zal ontsloten worden vanaf de Baan langs de boulevard richting de Buitenkant. In het gebied komt dan een strakke bebouwingsrand met woningen van een hoge kwaliteit. Het gebied aan de achterkant van de Kopakker zal gaan bestaan uit hofjes met uitzicht op de Hoge Vaart. Het nieuwbouwplan werd woensdag 21 februari gepresenteerd door stedenbouwkundige Dick Lenting tijdens de info- en inspraakavond, georganiseerd door de gemeente Dronten en gehouden in kerkcentrum De Voorhof.

In de ogen van de stedenbouwkundige voegt plan De Kaai kwaliteit toe aan het dorp Biddinghuizen. Fase 1 van het plan, de bebouwing op het terrein van de voormalige rioolwaterzuivering, is al in uitvoering. De verwachting is dat fase 2, een appartementencomplex, nog dit jaar in uitvoering wordt genomen. De in fase 2 zittende bedrijven zijn al uitgekocht. Het totale plan bestaat uit 4 fasen. De onderhandelingen met de diverse bedrijven zijn gaande.

Bron : Dagblad Flevoland (23 feb)

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Ruimtelijke Ordening
Teakhouten meubelen
PolderTEAK
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top