Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Adm. Financiële Advisering Kafa
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek

Vrijwillgers stoppen, professionals gaan verder

Donderdag 8 augustus 2013

BIDDINGHUIZEN - De vrijwilligersorganisatie St. Studiereis Flevo-Over, opgericht om alternatief vervoer te organiseren voor scholieren van Flevoland naar Zwolle, is per 16 juli 2013 noodzakelijkerwijze gestopt. Vanaf 26 augustus gaat een proffessioneel vervoersbedrijf het vervoer naar Zwolle verzorgen.

St. Studiereis Flevo-Over is per 16 juli 2013 noodzakelijkwijze gestopt. "We zijn erg blij en dankbaar dat we het afgelopen schooljaar hebben kunnen afronden voor de 74 kinderen. We hebben nog een tekort maar hopen en bidden dat we dat samen met gemeenten, bedrijven en samenleving kunnen oplossen", vertelt initiatiefnemer Daniël Vandy. Met de groep vrijwilligers zijn gezamenlijk meer dan 1000 ritten verzorgd en duizenden uren ingezet om de kinderen naar school en weer naar huis te brengen.

Voor het nieuwe schooljaar 2013-2014 is er veel animo en vraag. "Het blijkt dat de buslijn noodzakelijk is voor de jonge samenleving die wil gaan leren in Zwolle", aldus Vandy. "Wij zijn dan ook bijzonder verheugd dat een proffessioneel vervoersbedrijf het scholierenvervoer naar Zwolle zal verzorgen vanaf maandag 26 augustus."

Gezien de belangstelling, is de verwachting dat de bussen en dienstregeling nog beter worden. Op korte termijn zal bekend worden gemaakt welke partij het vervoer gaat uitvoeren.

Redactie BHZNet.nl / Het Flevo-Over-team

nieuwsrubrieken
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top