Adm. Financiële Advisering Kafa
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer

Naber eerste in Helvoirt

Maandag 22 april 2002

BIDDINGHUIZEN - De cross-country van de internationale samengestelde wedstrijd (sgw) is traditioneel de grootste publiekstrekker tijdens het tweedaagse concours Outdoor Helvoirt, dat vorig jaar vanwege de mond- en klauwzeercrisis werd afgeblazen.

Een race tegen de klok over 25 fraaie hindernissen tot 1.20 meter hoog met illustere namen als Good luck, Rondom de Eik, Ik Tel tot Drie en Weer Thuis. Behalve dit hindernisparcours in de bossen en over weilanden, waarbij het op uithoudingsvermogen aankomt, tellen ook een dressuurproef en een springparcours mee voor het eindklassement.

Zoals verwacht speelde Alice Naber-Loozeman, als enig lid van het A-kader Neerlands hoop in bange dagen, een prominente rol in de cross-country. Met Royal Kiwi bleef de amazone uit Biddinghuizen foutloos in de klasse Z, goed voor plaats één. Naber werd tweede met Leader. "Voor mij is Helvoirt een testwedstrijd voor het CCI in Badminton, een internationale wedstrijd in Engeland", vertelt Naber, vaste klant op Outdoor Helvoirt, dit jaar voor het eerst selectiewedstrijd voor internationale kampioenschappen. "Het is toch de derde wedstrijd van Nederland. Chaam en Etten-Leur vond ik dit jaar te licht. Het hele niveau in Nederland moet omhoog. Er gaapt een groot gat met het buitenland. Zelf rij ik veel in het buitenland want dat is een must als je mee wilt komen."

Bron: Brabants Dagblad

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Drafsport
Tel. 0321-333169
Peter Evers
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top