Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Tel. 0321-333169 Peter Evers
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change

Jubileumcross is rond

Dinsdag 23 april 2002

BIDDINGHUIZEN - Voor de dertigste achtereenvolgende keer organiseert ACV de Flintstones een autocross op het circuit bij van Werven, Biddingringweg 23 te Biddinghuizen.
Er nemen een record aantal rijders mee: 238 starts in 8 verschillende klasses.


Het circuit is hetzelfde als de afgelopen jaren: Een zeer snelle baan van 500 meter lengte met twee lange doordraaiende bochten, een venijnige chicane en een zeer snel recht eind langs start/finish.

Aan de veiligheid is weer van alles gedaan: Dubbele greppels langs het rechte eind, drievoudige greppels in de bochten en dranghekken geheel rondom de baan.
Toeschouwers hoeven nergens de baan over te steken en lopen gescheiden van het terrein waar de crossauto’s naar de start en van de finish naar de pits rijden.

Spectaculair: Specials en Crazyrace

Uiteraard zullen het weer zeer spectaculaire races worden:
Er wordt gereden in 8 verschillende klassen, waaronder de beroemde "Crazyrace" waar 19 auto’s (ook een record) er zoals gebruikelijk een waar spektakel van zullen maken, waarbij ook de springschans weer van de partij zal zijn.
En wat te denken van de "Sport/Specialsklasse": Liefst 9 van deze monsters zullen er (tegelijk) in de baan zijn om het publiek met hun enorme snelheid en fabelachtige rijtechniek te vermaken.

Jeugd en dames

Vorig jaar is voor het eerst een opstapklasse gemaakt voor de jeugd: Een "low-budget" klasse, die de kampioenen van de toekomst moet voortbrengen.
Deze klasse is een geweldig succes: Er doen nu al 60 auto’s aan mee die in groepen van 12 tegelijk over de baan hun drie manches zullen rijden.
Ook de damesklasse groeit maar door. Dit jaar rijden er al 24 dames mee, en wat nog veel leuker is: Steeds meer dames rijden in een "eigen" crossauto.

Catering
De Catering is, zoals gebruikelijk, weer uit handen gegeven.
Om het publiek en de rijders nog een betere service te geven wordt er Catering op twee verschillende plaatsen neergezet: Een wagen bij de jurywagen, de publieksentree en het rennerskwartier achterin, en een wagen bij de rennersingang (waar hij altijd al stond), zodat niemand meer het hele terrein rond hoeft te lopen voor een snack.

Flevoland
De autocross is steeds meer in trek in Flevoland. Tot nog toe ongeveer de helft van de deelnemers uit Flevoland, dit jaar is bijna 70% van alle deelnemers afkomstig uit onze eigen Provincie.

Kaarten voor de cross zijn op 30 april verkrijgbaar bij de toegang aan de Biddingringweg 23.

Organisatie Autocross / De Flintstones

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Flintstones
Hoogeveen Multi Service
Hoogeveen Multi Service
Adverteerder in de rubriek Koningsdag
Tel. 0321-333169
Peter Evers
Adverteerder in de rubriek Racesport
Pelletkachels advies en verkoop
Pelletkachels Flevo
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top