Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet

Verslag vergadering 8 mei

Vrijdag 10 mei 2002
Verslag vergadering 8 mei
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Zwembad de Alk werd uiteindelijk toch besproken in deze commissievergadering. (en zo eigenlijk ook de Abelen uit Swifterbant). De initiatiefnemers hadden spreektijd aangevraagd en kregen dit ook.

Vijf minuten kregen zij de tijd om hun uitleg te geven. Hierna gaven vele partijen hun mening, en allemaal positief voor de initiatiefnemers. Wethouder Braaksma had zijn werk na zijn zeggen gedeeltelijk zelf gedaan en gedeeltelijk uitbesteed. Hij gaf aan dat de gemeente zakelijke afspraken heeft met Optisport en dat hun het toentertijd uit handen hebben gegeven. Met instemming en ondertekening van de partijen.

Hierbij werd nog wel even duidelijk gemaakt dat er twee partijen waren die toentertijd tegen privatisering stemden, maar dat de meerderheid van stemmen hier gelden.
Het losse badkaartje kost volgens de folder van Optisport 1.85 euro maar dit is terug gebracht naar 1.80 euro. Dus let op dat u vanaf zaterdag niet te veel betaalt. Ook hadden de initiatiefnemers aangekaart dat er vaak te weinig badpersoneel loopt.

De gemeente wil het ouderensporten stimuleren maar laten daarbij het ochtenduurtje zwemmen toch vervallen. De scholen kunnen niet meer schoolzwemmen want dat was tot drie uur en nu mogen ouderen dan zwemmen (mits ze niet slapen).
Optisport biedt nu de mogelijkheid om, buiten de uren dat Optisport het zwembad gebruikt, wij het zwembad mogen huren voor 1 euro. Met de kanttekening dat we dan ook aan de eisen voldoen die de arbowet voorschrijft. Leuke belofte en misschien probeert hij zo zijn personeelsgebrek op te lossen. (Bij deze zoeken wij dus mensen die zich ook vrijwillig voor de samenleving willen inzetten en in het bezit van de geldige papieren).

Achteraf hebben wij nog ven met dhr Braaksma en dhr Holthuis gesproken. Het advies is toch om met Optisport om de tafel te gaan zitten. Waaraan wij dan wel de eis stellen dat er onafhankelijke mensen bijzitten. Daar wij optisport nog steeds niet vertrouwen en geen woordverdraaiing willen naar welke partij dan ook. De gemeente wil niet dat mensen van buiten de gemeente in onze gemeente goedkoop komen sporten en daarom wordt er ook naar prijzen in de omgeving gekeken. Waarop ik antwoorde Waarom worden dan de losse kaartjes goedkoper gemaakt en de abonnementen niet. Mensen van buitenaf komen voor een losbad en de trouwe bezoekers gaan twee keer per dag en die mogen wel het volle pond betalen. Ja dan moet u toch echt met Optisport om de tafel allicht dat er een mouw aan te passen is.
De regionale pers was ook weer aanwezig. Ongetwijfeld staat de komende week de kranten er weer vol van. We krijgen zwart op wit de gegevens en cijfers en zullen proberen om verder te gaan. Want ook het toegankelijkheidsfonds hebben we aangehaald en daar is per gezinslid maar 120 gulden te halen waarbij je het ook eerst nog moet voorschieten en het pas terug krijgt in de herfst. Als je er nog voor in aanmerking komt buiten je andere sporten.

We hopen iedereen weer voldoende op de hoogte gebracht te hebben.

Namens de initiatiefnemers,
Bianca van de Ruitenbeek

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Zwembad De Alk
Kapsalon Beautiful Change
Kapsalon Beautiful Change
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top