Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Tel. 0321-333169 Peter Evers
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat

Fans keuren Goliath

Maandag 13 mei 2002

BIDDINGHUIZEN - ‘Goliath staat bij mij in de top 10 van alle achtbanen over de hele wereld. Het is heel moeilijk om een vergelijking te trekken, maar de Goliath is echter super'.

Zo luidt het oordeel van Serge Kapitein, mede-oprichter van de Nederlandse rollercoastervereniging die zaterdag speciale gast was van Six Flags. De achtbaanfanaten reizen door heel Europa van het ene pretpark naar het andere pretpark. Achtbanen zijn hun favoriete onderdeel. Europese achtbanen zijn gaaf en kunnen er mee door, maar de mooiste staan nog steeds in de Verenigde Staten, vind de rollercoastervereniging.

Speurend op internet heeft Serge Kapitein last minute reizen weten te boeken om ook in Amerika de achtbaanattracties persoonlijk op hun waarde te testen. Maar voorlopig kan de Goliath er prima mee door. 'De Goliath is één van de beste achtbanen van Europa, zoniet de beste', luidde Kapiteins oordeel namens 212 rollercoasters-fans uit geheel Europa. Niet iedereen durfde de attractie aan. Te hoog en te snel, oordeelde een deel van de achtbaanfanaten. Het merendeel noemde de achtbaan echter 'super'.

De pretparkfanaten mochten een uur lang vòòr de officiële opening van Six Flags gebruik maken van de houten achtbaan Robin Hood en na sluitingstijd een uur lang van de nieuwste attractie Goliath. Laaiend enthousiast was iedereen, op vier fanaten na.
Zij stonden met de tranen in de ogen, want door de brede omvang van de heupen pasten de veiligheidsgordels niet en ging een rit over de 46 meter hoge top niet door. "De veiligheidseisen zijn streng. Veiligheid gaat voor alles. Voor de ingang van de attractie staat een teststoel. Mensen kunnen daar proberen of de veiligheidsriem past. Zoniet, dan kan de rit helaas niet gemaakt worden," legt Ellen Mooij, woordvoerder van het Biddinghuizer pretpark, uit.

Gert-Jan de Vries, hoofdredacteur van het zes keer per jaar verschijnende blad Thrill Seeker, vindt de Goliath een superbaan en een grote aanwinst voor Europa. "De meest favoriete baan, omdat hij ook zo dicht bij de woning ligt. Het nadeel is echter dat het in- en uitstappen zo vreselijk lang duurt. Eén van de oorzaken is problemen met de veiligheidsriemen. En jammer natuurlijk dat dikke mensen er niet in kunnen."

Bron: Dagblad Flevoland

nieuwsrubrieken
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top