Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Teakhouten meubelen PolderTEAK
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet

Milieuwoning in trek tijdens fietsdag

Dinsdag 14 mei 2002

BIDDINGHUIZEN - De milieuwoning in Biddinghuizen heeft behoorlijk in de belangstelling gestaan tijdens de landelijke fietsdag, afgelopen zaterdag. De zon liet het afweten, maar toch waren er genoeg sportievelingen die hun fiets pakten en langs de milieuwoning reden. Het duurzame huis was ook één van de startpunten in de gemeente Dronten.

De familie Vandy liet de deelnemers alles zien van de woning. Er werd verteld hoe het ecologisch huis duurzaam is gebouwd en hoe het afvalwater wordt gezuiverd, zodat het kraakhelder is. Ook de zonnecollectoren voor warm water in de verwarming, douche en keuken waren het bekijken waard.

Jong en oud kwam bij de milieuwoning. Rond het middaguur waren er al bijna honderd mensen geweest en in de loop van de dag kwamen er nog meer. Op de route van de Landelijke Fietsdag kwamen de fietsers ook langs een nieuw windmolenpark, het Hydrobiapark. Dat wekt groene stroom op voor onder andere de milieuwoning.
Vanaf woensdag 15 mei tot en met 15 oktober is de tentoonstelling "Water, natuurlijk!" te zien in bij Stichting De Mileuwoning bij de rotonde aan de Noorderbaan.

Bron: Drontens Nieuwsblad

actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top