Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl

Politie voert controles op gordelgebruik op

Woensdag 15 mei 2002

BIDDINGHUIZEN - Politie Flevoland is begonnen met een groot offensief tegen het niet-dragen van de autogordel. In de afgelopen weken zijn er bij controles al ruim 500 bekeuringen gevallen. De boete bedraagt standaard 40 euro, zowel voor de bestuurder als voor passagiers.

Het Ministerie van Verkeer en Waterstaat wil met de landelijke voorlichtingscampagne het gordelgebruik stimuleren. In Flevoland voert de GGD campagne met posters, folders, artikelen in de lokale en regionale bladen en spots op radio en tv. Politie Flevoland ondersteunt deze campagnes door controles. Dagelijks worden er controlepunten opgezet in alle delen van de provincie.

De actie van Politie Flevoland beperkt zich ditmaal niet tot de campagneweken in april en mei, maar zal het gehele jaar worden voortgezet. Doelstelling hierbij is om 100% van de automobilisten en passagiers (ook op de achterbank) in de gordels te krijgen. Want van één ding zijn alle deskundigen overtuigd: het gebruik van autogordels spaart levens, bij elke snelheid, binnen en buiten de bebouwde kom, ook op de korte afstanden.

Bron: Politie Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Politieberichten
Hoogeveen Multi Service
Hoogeveen Multi Service
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top