Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Flevolamb Flevolamb
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo

Gewelddadige overval taxichauffeur

Woensdag 15 mei 2002

BIDDINGHUIZEN - Politie start onderzoek naar beroving taxichauffeur
Een 50-jarige taxichauffeur uit Zwolle is vannacht in de buurt van een attractiepark aan de Spijkweg mishandeld en beroofd van zijn taxi. Een onderzoeksteam van de politie Flevoland, district Noord onderzoekt de zaak met 18 rechercheurs.

Rond vier uur woensdagochtend kreeg de politie een melding betreffende een beroofde man met hoofdletsel op de Spijkweg. Ter plaatse hadden omwonenden en beveiligers van het attractiepark de man opgevangen. Deze is met onder andere hoofd- en inwendig letsel naar het Zuiderzeeziekenhuis in Lelystad overgebracht.

Beroving
De taxichauffeur verklaarde tegenover de politie dat hij ’s nachts in het centrum van Zwolle drie nog onbekende mannen had opgehaald. De klanten wilden richting Harderwijk/het attractiepark aan de Spijkweg. Bij de ingang van het attractiepark werd de 50-jarige op gewelddadige wijze beroofd van zijn taxi. Hij liep daarbij onder andere steekwonden op. De drie onbekende verdachten gingen er met de taxi vandoor en lieten het slachtoffer achter in een sloot. De 50-jarige zocht hulp van omwonenden die hem opvingen en de beveiliging en de politie waarschuwden.

Onderzoek
De politie heeft een onderzoeksteam ingesteld waarbij samengewerkt wordt met de politie Ijsseland (Zwolle). De plaats van het delict is afgezet en een sporenonderzoek is gestart. Het attractiepark is gewoon geopend volgens de normale tijden. De politie zet onder andere speurhonden in. Tot nu toe is nog niet duidelijk waarmee het slachtoffer verwond is.

Signalement
Van de taxi en de verdachten ontbreekt nog ieder spoor; De politie is uiteraard op zoek naar deze drie nog onbekende verdachten. Zij zijn vermoedelijk van buitenlandse afkomst, omdat zij gebrekkig Engels spraken. De taxi staat inmiddels internationaal gesignaleerd. Getuigen die zich nog niet gemeld hebben, maar die mogelijk ’s nachts iets, zoals de taxi in de omgeving, gezien hebben of informatie hebben, kunnen bellen met het rechercheteam van politie Flevoland, district Noord via 0900-8844.

Bron: Politie Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Politieberichten
Sybit | Software op Maat
Sybit | Software op Maat
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top