Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Kafa Kafa
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Terrascompleet.nl Terrascompleet.nl
Flevolamb Flevolamb

Control zone bedreigend

Donderdag 18 juli 2002
Control zone bedreigend
Foto: ZC Flevo

BIDDINGHUIZEN - Zweefvliegers van ZC Flevo in Biddinghuizen zien de komst van een ronde 'control zone' rond vliegveld Lelystad als een serieuze bedreiging.

Dit liet Geert Jas weten tijdens een bezoek van het college. Het vliegveld Lelystad zou al begin dit jaar een 'control zone' krijgen. Nu lijkt het erop dat de zone aan het einde an dit jaar gerealiseerd wordt.

Vliegruimte voor vliegtuigen
De control zone is een gebied in het luchtruim rond het vliegveld, waarin vliegtuigen een parcours vliegen voordat ze gaan landen. Als de zone in werking treedt, is de verkeersleider op Lelystad verantwoordelijk voor het scheiden van de luchtstromen. Dat vergt voor leden van ZC Flevo extra training in omgang met de radio.

Overname door Schiphol
Oorspronkelijk vloog ZC Flevo vanaf vliegveld Lelystad, maar in 1995 verhuisde de club naar Biddinghuizen. De reden hiervan was de overname van Vliegveld Lelystad door Schiphol. Ze zijn verder van het vliegveld gaan zitten om geen last te hebben van opstijgende en landende vliegtuigen. Met de nieuwe zone krijgen ze alsnog last van de vliegtuigen.

Bron: Nieuws TV

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Zweefvliegen
Fruithandel Van Beek
Fruithandel Van Beek
Adverteerder in de rubriek Vliegveld Lelystad
Kapsalon Beautiful Change
Kapsalon Beautiful Change
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top