Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems

Gamen in snikhete tenten

Zaterdag 27 juli 2002

BIDDINGHUIZEN - Computers in tenten, dreunende trancemuziek en heel veel snoeren op de grond: Campzone is weer begonnen op het evenemententerrein van Six Flags in Biddinghuizen.

Ongeveer vijfhonderd van de verwachte duizend computerfreaks hebben hier donderdagnacht hun kamp opgeslagen. Computers aansluiten en gamen maar.

De computerfreaks komen op Campzone om computerspelletjes met elkaar te spelen, gamen dus. Jordy 'Lampje' Amesz uit Alkmaar heeft op het computerfestijn afgesproken met mensen die hij via internet kent. "We gaan hier gamen, omdat dit netwerk veel sneller is dan thuis", vertelt hij. Naast het gamen worden er volgens hem op Campzone ook erg veel illegale software en films gedownload. Mathieu 'VraagOh' Markus uit Doetinchem bevestigt dat. "De internetverbinding is hier supersnel. Daar wordt optimaal gebruik van gemaakt", verklapt hij lachend.

Niks illegaals
Organisator Perry van der Wiel zegt juist stellig dat er niks illegaals op zijn festival gebeurt. "De internetaansluiting hier is echt niet veel sneller dan thuis, dus om illegale software of films te downloaden hoeven de gasten hier niet per se naar toe te komen", verzekert hij.

Technische problemen
Veel technische problemen waren er volgens Van der Wiel op de warme eerste dag van de zogeheten LAN-party niet te bespeuren. Het gamen lukt vrijdagmiddag daarentegen nog niet echt. "We kunnen in onze tent al wel met elkaar spelen, maar op het complete netwerk zijn we nog niet aangesloten. Hopelijk wordt dat snel geregeld", zegt een lichtelijk teleurgestelde Dave van Gol uit Antwerpen.

De organisator erkent dat de aansluiting van alle computers op het glasvezelkabelnetwerk is vertraagd, maar noemt dat een formaliteit. "Aan het einde van de middag moet dat in orde zijn", antwoordt hij.

Nu geen regen
Vorig jaar had Campzone last van regen, deze keer blijkt het tegenovergestelde het geval. Veel computerfreaks dekken hun computers af tegen de zon of hebben extra koelsystemen in de computer gebouwd. "Hier komen diehard computerfans. Die weten wel hoe ze zich op Campzone moeten voorbereiden", denkt Van der Wiel. Voor de bezoekers die toch niet zijn voorbereid op de drukkende hitte, is er maandag 'case modden'. Dan kunnen de bezoekers hun computer verfraaien of sneller maken.

Bron: Telegraaf

nieuwsrubrieken
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top