Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Tel. 0321-333169 Peter Evers
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet

Stichting Brein tevreden

Donderdag 1 augustus 2002

BIDDINGHUIZEN - De gezamenlijke auteursrechtenorganisaties zijn tevreden over afspraken die ze hebben gemaakt met de organisatie van Campzone, het elf dagen durend computerevenement in Biddinghuizen.

Dat heeft directeur T. Kuik van de stichting Brein dinsdag gezegd. Een dag eerder had Brein geëist dat de organisator van het computerkamp maatregelen zou nemen tegen deelnemers die software en films illegaal downloaden en uitwisselen. Brein strijdt namens producenten van onder meer films, software, computerspellen en muziek tegen piraterij.

Brein heeft met de organisator van Campzone onder meer afgesproken dat het illegaal downloaden van films en software niet meer wordt getolereerd. Mensen die zich er toch schuldig aan maken, kunnen worden uitgesloten van deelname.

Piraterij
Overigens heeft Brein de indruk dat het aantal gevallen van elektronische piraterij erg meevalt. Tijdens een controle werd slechts één persoon betrapt die een grote hoeveelheid illegaal materiaal op zijn laptop had staan. "Deze deelnemer heeft het materiaal op ons verzoek verwijderd", zegt Kuik. "Hij mag wel op Campzone blijven."

Campzone begon vrijdag en duurt nog tot en met 5 augustus. Een groep van ongeveer duizend computerspelletjesliefhebbers, kortweg gamers, bevolkt de tijdelijke festivalcamping op het terrein naast pretpark Six Flags. Hoofddoel van het kamp is het spelen van games. Maar de deelnemers hebben er geen geheim van gemaakt dat de supersnelle internetverbinding op het terrein ook massaal wordt gebruikt om illegale software en complete films te downloaden.

Bron: Nu.nl

nieuwsrubrieken
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 15.9 °C
  • 0.0 mm
  • 21.9 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top