0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat

Open dag bij ZC Flevo

Maandag 19 augustus 2002

BIDDINGHUIZEN - Zaterdag 7 september 2002 staat het zweefvliegveld "Larserveld" op z’n kop. Vanaf 10.00 uur kan iedereen die meer wil weten over de zweefvliegsport terecht bij de vereniging aan de Mosselweg 10a te Biddinghuizen.

Naast rondleidingen en demonstraties zijn er historische zweefvliegtuigen te bekijken en bestaat de mogelijkheid om een kennismakingsvlucht te maken.

Relatief onbekend
Zweefvliegen is een relatief onbekende sport. Er zijn zo’n 50 clubs en 5000 zweefvliegfanaten in Nederland. Hiervan vliegen er ± 70 bij zweefvliegclub Flevo. Deze club bestaat sinds 1981 en was eerst gehuisvest op vliegveld Lelystad en kreeg halverwege jaren ’90 een eigen zweefvliegstrip aan de Mosselweg in Biddinghuizen. De leden komen uit alle windstreken van Nederland in de leeftijdscategorie 14 t/m 68 jaar.

Zo lang mogelijk zweven
Elk weekend van maart t/m oktober wordt er gevlogen en verkennen de 7 clubvliegtuigen het Flevolandse luchtruim. Het is dan de sport om – zonder behulp van een motor – zo lang mogelijk te blijven zweven.

Lier- en sleepstart
Hoe dit precies in z’n werk gaat is te zien op 7 september aanstaande. Alles over thermiekbellen, startmethodes, vliegtuigconstructie en aerodynamica komt in de diverse rondleidingen aan bod en laten ervaren vliegers zien wat het verschil is tussen een lier- en een sleepstart en hoe je blijft zweven.

Zelf meevliegen
Voor de speciale prijs van €12,- (normaal €20,-) is het ook mogelijk om als passagier mee te vliegen in een van de tweezitter-zweefvliegtuigen en zelf de sensatie van het zweefvliegen mee te maken.

De open dag sluit rond de klok van 17.30 uur.

Kijk voor meer informatie op www.zcflevo.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Zweefvliegen
Van Werven infra & recycling
Van Werven infra & recycling
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top