Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI

Heren 2 wint.

Zondag 22 september 2002
Heren 2 wint.
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Afgelopen zaterdag gingen Heren 2 naar Emmeloord om daar hun eerste wedstrijd van het seizoen te spelen. Op het programma stond een wedstrijd tegen het 4e heren team van Ceres.

In het begin was het goed te merken dat het de eerste wedstrijd van het seizoen was. B.A.S moest duidelijk wennen aan het spelen in wedstrijd verbant. Ceres liep daar door ook al snel uit naar een 5-0 voorsprong. Vanaf dat moment ging B.A.S beter en geconcentreerder spelen en kwam het terug tot 7-5. Met 3 scores op rij van nieuwkomer Marten Lankhuijzen boog B.A.S. de achterstand om in een 11-7 voorsprong. Een voorsprong die het eerste kwart niet meer uithanden gegeven zou worden.

Het 2e kwart werd begonnen met een 16-11 voorsprong voor B.A.S. Wederom werd het kwart slordig gestart en kreeg Ceres de kans terug te komen in de wedstrijd. Als snel was de voorsprong verdwenen en stond het 18 gelijk. B.A.S probeerde een tandje bij te schakelen en liep ook weer uit. Wederom lukte het Ceres om terug te komen. Bij een stand van 24-24 drukte B.A.S weer door. Deze keer lukte het Ceres niet om een achterstand weg te werken en werd de rust in gegaan met een voorsprong voor B.A.S. De ruststand was 28-32.

Na de rust ging B.A.S. verder waar het voor rust gebleven was. Mede door de steun van het in grote getale (ruim 10) mee gereisde publiek en door 7 punten op rij van Bataa Dorj liep B.A.S. uit naar een voorsprong van 41-30. B.A.S balde rustig verder en eindigde het 3e kwart met een stand van 48-39 in het voordeel van B.A.S.

Met de ervaringen van vorig seizoen dat de wedstrijd vaak in het laatste kwart verspeeld werd, werd er begonnen aan het 4e kwart. B.A.S. begon goed en leek rustig af te gaan op een goede overwinning. B.A.S. ging rustig door en scoorde in het 4e kwart wederom meer dan Ceres. Hierdoor werd de wedstrijd gewonnen met 11 punten verschil.

De uiteindelijke score kwam hierdoor op 51-62 in het voordeel van B.A.S. Marten Lankhuijzen was in zijn eerste wedstrijd gelijk topscoorder met 14. Marten werd op de voet gevolgd door Bataa Dorj, Simon Lankhuijzen en Alwin Smolders met respectivelijk 13, 12 en 10 punten.

Coach Anno Kuindersma was tevreden over de eerste wedstrijd. Er zijn nog wel een aantal dingen waar aangewerkt moet worden, maar het was een leuke wedstrijd.

Aankomend weekend staat er een volledig thuisweekend op het programma. Alle teams van B.A.S. Basketball zullen dan een thuiswedstrijd spelen. De eerste wedstrijd zal om 14.15 uur beginnen.

Meer informatie over B.A.S Basketball vind je op de website.

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek BAS Basketbal
Van Werven infra & recycling
Van Werven infra & recycling
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 13.3 °C
  • 0.0 mm
  • 10.9 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Vueltamanager
BHZNet Vueltamanager BHZNet Vueltamanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top