Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Kjell's Opslag Kjell's Opslag
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Terrascompleet.nl Terrascompleet.nl

Afvaldienst voor 4 gemeenten

Maandag 7 mei 2001

BIDDINGHUIZEN - De gemeenten Zeewolde, Dronten, Noordoostpolder en Lelystad gaan in de komende maanden met Flevo-Collect onderhandelen. De vier gemeenten willen samenwerken om het huisvuil door dit nieuwe bedrijf te laten ophalen.

Flevo-Collect is een samenwerkingsverband tussen de Huisvuilcentrale (HVC) uit Alkmaar en Dusseldorp BV uit Ermelo. Deze twee inzamelaars hebben de handen ineengeslagen om de afvalinzameling in een groot deel van Flevoland te kunnen afhandelen. Volgens de Drontense wethouder A.de Schutter is kostenbesparing voor de gemeenten een belangrijk motief om op afvalgebied samen te werken. Hoe groot die besparing is, zal pas blijken als de onderhandelingen zijn afgerond.

Er wordt al lang gepraat over het uitbesteden van de afvalinzameling. Het is al meer dan drie jaar geleden dat de zes Flevolandse gemeenten met elkaar om tafel gingen zitten om dit te bespreken. Almere haakte daarbij op een gegeven moment af, waarna de overige vijf in feite opnieuw konden beginnen. Dit duurde Urk te lang en deze gemeente sloot zelf een contract met ROVA uit Zwolle.

De vier overgebleven gemeenten nodigden Dusseldorp, HVC, Essent Milieu en ROVA uit om een offerte te doen. Dusseldorp en HVC besloten dat als Flevo-Collect samen te doen, zodat er drie offertes binnenkwamen. De vier gemeenten hebben nu een voorkeur voor Flevo-Collect NV uitgesproken.

In de komende zes maanden zal met dit nieuwe bedrijf over de samenwerkingsovereenkomst worden onderhandeld. Dan moeten de vier betrokken gemeenteraden nog hun fiat geven. Wethouder De Schutter verwacht dat op z’n vroegst 1 januari 2002 alle lichten op groen staan.

Het ophalen van huisvuil is niet de enige taak die Flevo-Collect van de gemeente kan overnemen. Ook de milieustraat, het straatvegen en het kolkenzuigen kunnen bij Flevo-Collect worden ondergebracht. “Dat kan per gemeente verschillen. Er zijn gezamenlijke afspraken, maar maatwerk per gemeente is ook mogelijk”, aldus De Schutter.

Flevo-Collect zal wel een ‘overheidsgedomineerd’ bedrijf zijn, aldus de wethouder. “De regie moet bij de gemeenten blijven. Milieu is immers een belangrijk thema. Alleen de uitvoering ligt bij het nieuwe bedrijf”.

Bron: Veluws Dagblad

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Gemeenteberichten
Pelletkachels Flevo Pelletkachels Flevo
Pelletkachels advies en verkoop
Parksingel 23
8256 GE
Biddinghuizen
T 0321-333802
F 0321-331014
E info@pelletkachels-flevo.nl
W http://www.pelletkachels-flevo.nl
Pelletkachels Flevo
Pelletkachels Flevo
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 8.4 °C
  • 0.0 mm
  • 6.1 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Kerstbomen te koop Kerstbomen te koop Kerstbomen te koop
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top