Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service

Legale straatraces in Biddinghuizen

Donderdag 17 oktober 2002

BIDDINGHUIZEN - Legaal georganiseerde races moeten een einde maken aan de illegale straatraces. Drie organisaties werken sinds kort samen om dit te bereiken; de Dutch Hot Rod Association (DHRA), stichting Operation Streetlegal Racing en VDB CarEvents.

Deze organisaties willen de legale races onder meer op de circuits van Zandvoort en Assen en het terrein van SixFlags in Biddinghuizen organiseren.

Volgens Cary Kooper, woordvoerder van de Dutch Hot Rod Association, wordt de komende maanden geprobeerd om 'vertegenwoordigers van de illegale straatracerij' te interesseren voor deelname. Meeracen zou ongeveer vijf euro per dag moeten kosten. "Om helemaal een mooi programma te maken, zullen alle wedstrijden die door ons worden georganiseerd, leiden tot de bekendmaking van 'King Street', de kampioen onder de legale straatrace-wedstrijden", aldus Kooper.

Processen-verbaal
De racers tot wie hij zich richt, rijden nu nog op industrieterreinen. Die illegale races worden sinds enkele maanden hard door de autoriteiten aangepakt. Na enkele dodelijke slachtoffers werden auto's in beslag genomen en zijn duizenden processen-verbaal opgemaakt.

De gemeente Smallingerland, waar veel illegale straatraces werden gehouden, gaf de Dutch Hot Rod Association geruime tijd geleden toestemming om races te houden op het vliegveld Drachten. Volgens Ronald van den Broek, directeur van VDB CarEvents, zijn illegale straatraces sindsdien uit de regio verdwenen. Van den Broek beschouwt het succes van de races in Drachten als een voorbeeld dat op andere plaatsen kan worden gevolgd.

Bron: Haagse Courant

actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 14.6 °C
  • 0.0 mm
  • 18.5 °C
Weerstatistieken ->
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top