Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Flevolamb Flevolamb
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap

Dekker wint eerste 501 Trophy

Maandag 28 oktober 2002
Dekker wint eerste 501 Trophy
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Grote favoriet Teun Dekker heeft zondagmiddag de eerste Hedi 501 Trophy gewonnen. In de finale was hij met 3-2 te sterk voor Peter van Gilst.

Voor de eerste maal werd er een open single toernooi georganiseerd in Het Koesthuis. Dartvereniging HediDarts en Jongerensoos Neptunus tekenden voor de organisatie. Wegens het gebruikte toernooisysteem was er plaats voor maximaal 32 spelers. De inschrijving was vrij snel vol wat betekende dat enkele spelers niet deel konden nemen aan het toernooi.

Om 12.30 uur werd er gestart met een soort opwarmpartij om zo de plaats in het toernooischema te kunnen bepalen. Om 13.30 uur begon het werkelijke toernooi.

Verliezen mag
Elke dartspeler mocht in dit systeem maximaal één maal verliezen. Via een omweg was er dan nog een herkansing om in de finale te komen.

Favorieten op scherp
In de eerste paar ronden was het duidelijk dat de favorieten op scherp stonden. Alle partijen werden gewonnen door de favorieten. Grote favoriet Teun Dekker verloor wel bijna van Gerjan Westerhof. Na een 2-0 achterstand en een matchdart voor Westerhof kon Dekker nog net orde op zaken stellen. Westerhof ging dus verder via de herkansing.

Favorieten Peter van Gilst en Joep van de Wooning speelden eveneens tegen elkaar. Peter was in deze partij de sterkste.

Tegen het einde van het toernooischema moesten Peter van Gilst en Teun Dekker tegen elkaar spelen om de plaats in de finale te verdienen. In deze gelijkopgaande partij was Teun Dekker uiteindelijk de sterkste. (3-2)

Westerhof derde
Peter van Gilst kreeg een herkansing om alsnog de finale te halen. De goed spelende Gerjan Westerhof kwam net te kort om Peter uit de finale te houden. Westerhof was hierdoor als derde geëindigd.

De finale
Uiteindelijk moesten de twee grote favorieten dus gaan strijden om de toernooiwinst. Een gelijkopgaande partij, waar het even leek dat Peter de partij in zijn voordeel kon beslissen. Teun Dekker dacht hier duidelijk anders over en zorgde met de hoogste finish van de dag (125) voor de winst in deze leg. Uiteindelijk won Teun de finale met 3-2.

Een succesvolle eerste editie van de Hedi 501 Trophy was ten einde. Volgend jaar zal er zeker een vervolg komen.

Klik hier voor alle foto's

Redactie BHZ-Net / Hedidarts

Fotoboeken:


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Darts
HediBouw HediBouw
Bouwen in Agrarisch, utiliteit en woningen
Noorderbaan 38
8256 PR
Biddinghuizen
T 0321-331649
F 0321-332204
E info@hedibouw.nl
W http://www.hedibouw.nl/
HediBouw
HediBouw
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top