Adm. Financiële Advisering Kafa
Flevolamb Flevolamb
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Tel. 0321-333169 Peter Evers

Prijsverhoging Koetshuis schrikbarend

Dinsdag 4 februari 2003
Prijsverhoging Koetshuis schrikbarend
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - De nieuwe beheersstructuur voor dorpshuis Het Koetshuis heeft meer gevolgen dan in eerste instantie werd verwacht. Met name portemonnee en clubkas lijken hiervan de dupe.

De prijs van een glas bier, doorgaans graadmeter voor de prijzen van consumpties in de Horeca, ligt sinds deze week op €1,50 - een stijging van 30% ten opzichte van de oude prijs van €1,15. Op 1 januari vorig jaar bedroeg, na invoering van de euro, de bierprijs nog €1,02, wat al vrij snel werd aangepast in €1,15 - eveneens een stijging van 30 procent.
De bierprijs ligt hiermee op hetzelfde niveau als de prijs in Tapperij Café 't Koetsiertje en De Kiekendief, terwijl het gesubsidieerde dorpshuis normaalgesproken rond de 75% van de overige horeca zit.

Niet alleen drankprijzen
Niet alleen de prijzen van dranken zijn sterk gestegen. Ook de zaalhuur voor gebruikers van het gebouw is explosief toegenomen. De prijsverhoging was weliswaar aangekondigd, maar door de hoogte ervan zorgde deze toch voor grote onvrede onder de gebruikers van het gebouw.

Problemen voorkomen
Met de overgang van Het Koetshuis van Dorpsbelangen (uiteindelijk onderdeel van de gemeente) naar de Stichting Multifunctioneel Accommodatiebeheer Dronten was de verwachting dat er met name een nieuwe structuur zou komen in het algemeen beheer van het gebouw. Hierdoor zou de financiële situatie van het gebouw niet weer zo worden als deze het afgelopen jaar was.

Dekkende exploitatie?
Met de deze week ingevoerde prijsverhogingen lijkt het erop dat een financieel fiasco louter voorkomen moet worden door het gebouw rendabel te exploiteren, in plaats van het financieel beheer te verbeteren. Behalve algemene onvrede lieten gebruikers ook andere kritische geluiden horen: "Het lijkt wel of de tekorten van de afgelopen jaren op deze manier moeten worden gedicht. Waar we in november en december als gebruikers al de dupe waren, zijn we dat nu alweer. Het is toch belachelijk dat een gemeentelijke instelling commerciële prijzen gaat hanteren?"

Redactie BHZ-Net

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Koetshuis
AH Jan Schuurhuis
AH Jan Schuurhuis
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 13.8 °C
  • 0.0 mm
  • 16.6 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Tourmanager 2020
BHZNet Tourmanager 2020 BHZNet Tourmanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top