Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Adm. Financiële Advisering Kafa
Flevolamb Flevolamb
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Teakhouten meubelen PolderTEAK

Six Flags laat wegen volslibben

Zaterdag 12 april 2003

BIDDINGHUIZEN - Het doortrekken van rijksweg A30 (Barneveld - Ede) vanaf Barneveld naar de A28 (Amersfoort - Zwolle) heeft alleen zin als de aansluiting zo dicht mogelijk bij Harderwijk wordt gesitueerd. Als meest voor de hand liggende locatie wordt de afslag Nulde in de gemeente Putten genoemd.

De zes gemeenten op de Noordwest-Veluwe hebben hun visie gedropt bij de drie partijen die onderhandelen over de vorming van een nieuw college van gedeputeerde staten in Gelderland. Het gaat om de gemeenten Putten, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Elburg en Oldebroek.

Matig bereikbaar
De zes uiten hun zorg over de matige bereikbaarheid van de Noordwest-Veluwe vanuit de regio’s Apeldoorn en Arnhem/Nijmegen. Het doortrekken van de A30 kan hierin, zo vinden zij, wel verbetering brengen. Maar daaraan wordt gelijk toegevoegd dat de regio niet is gediend met een aansluiting van de A30 op de Berencamperweg nabij Nijkerk.

Vollopen door Six Flags
De gemeenten wijzen erop dat de overige toegangswegen tussen Gelderland en Flevoland regelmatig vol lopen door de vele bezoekers van het pretpark Six Flags in Biddinghuizen. Bij de aanleg van de verbindingswegen is met de komst van een dergelijke topattractie geen enkele rekening gehouden. Er wordt op gewezen dat dit er toe leidt dat het verkeer zich een weg baant dwars door de woonwijken van ‘t Harde en Oostendorp. Bovendien heeft het vele verkeer tot gevolg dat het plaatselijke bedrijfsleven slecht bereikbaar is.

Het te vormen college wordt op voorhand steun gevraagd voor de verdere aanpak van de permanente bewoning van recreatiewoningen. Daarnaast wordt vastgehouden aan het uitsluitend ten goede laten komen van de goedkopere woningen aan de plaatselijke bevolking.

Natuurmassief
Gepleit wordt voor de komst van nieuwe economische dragers van het platteland. De vestiging van (agro) toeristisch-recreatieve bedrijven wordt door de zes als belangrijk gezien. Ook wordt gepleit voor het verplaatsen van bedrijven uit het Centraal Veluws Natuurmassief (het groene hart van de Veluwe) naar het buitengebied. Daarmee kunnen, zo vinden de zes gemeenten, twee vliegen in één klap worden gevangen. De economische structuur van het buitengebied wordt verbeterd, met name in het van oorsprong agrarische gebied. Daarnaast kan de kwaliteit van de toeristisch-recreatieve voorzieningen op een hoger peil worden gebracht.

Bron: Utrechts Nieuwsblad

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Wegwerkzaamheden
Tel. 0321-333169
Peter Evers
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 8.9 °C
  • 0.2 mm
  • 15.4 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Giromanager
BHZNet Giromanager BHZNet Giromanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top