Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Teakhouten meubelen PolderTEAK
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis

Formatie GS rond

Vrijdag 18 april 2003
Formatie GS rond
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Flevoland heeft een nieuw college van Gedeputeerde Staten. De Partij van de Arbeid, de VVD en het CDA hebben dat vrijdagochtend bekendgemaakt.

De 3 partijen hebben anderhalve week onderhandeld. Na de provinciale statenverkiezingen probeerde de PvdA eerst een college te smeden met de VVD en GroenLinks, maar dat overleg is stopgezet.

Sinds 1986 vormen PvdA, CDA en VVD het dagelijks bestuur van de provincie.

Even groot
Tot de verkiezingen van maart, bestond het college van GS uit 4 personen. De VVD was de vorige periode beduidend groter dan PvdA en CDA en bezette 2 van de 4 zetels in GS. Hoe de verdeling nu is tussen PvdA, VVD en CDA, is nog niet bekend. De 3 partijen zijn na de verkiezingen ongeveer even groot geworden.

Voor de verkiezingen heeft PvdA-lijsttrekker Bouwmeester gezinspeeld op 5 gedeputeerden. Hoe ze die verdeelt over 3 partijen, wordt op dit moment bekendgemaakt op het provinciehuis in Lelystad.

Zeeland
Er moet volgens waarnemers ook rekening houden worden met 6 gedeputeerden, net zoals in Drenthe en Zeeland. Dat zijn provincies met een vergelijkbaar inwonertal. In dat geval zouden PvdA, VVD en CDA elk 2 gedeputeerden krijgen.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Flevoland
Bouwbedrijf HEDI
Bouwbedrijf HEDI
Adverteerder in de rubriek Politiek
0321-337030
Klusbedrijf Johan Bramer
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top