Teakhouten meubelen PolderTEAK
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Adm. Financiële Advisering Kafa
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek

Veerpont Biddinghuizen-Nunspeet in 2004

Woensdag 23 april 2003

BIDDINGHUIZEN - Op het Veluwemeer vaart volgend jaar een fietspont tussen Biddinghuizen en Nunspeet. De aanlegsteiger aan de kant van Biddinghuizen komt bij Aquacentrum Bemerbergse Hoek dat de pont ook in de vaart houdt.

Het geld voor de verbinding is afkomstig uit het project Integrale Inrichting Veluwe Randmeren. Dat project heeft tot doel de randmeren aantrekkelijker te maken voor het toerisme. De pont moet in mei 2004 in gebruik worden genomen.

Randmeren aantrekkelijker maken
De komst van de fietspont is één van de maatregelen uit de plannen die zijn ontwikkeld om de Veluwse randmeren aantrekkelijker te maken. De pont sluit aan bij de aanleg van een fietspad langs het Veluwemeer tussen Harderwijk via Elburg naar Kampen. Fietsers kunnen onderweg bij Nunspeet dan oversteken naar bijvoorbeeld het pretpark Six Flags dat op niet al te grote afstand van het Aquacentrum is gelegen.

Maar er kan ook worden doorgestoken naar andere bestemmingen in Flevoland of omgekeerd op de Veluwe. Fietsers vanaf Biddinghuizen kunnen hier de oversteek maken naar bijvoorbeeld het nieuwe activiteitencentrum van Staatsbosbeheer bij het Natuurtransferium in Nunspeet of het Dolfinarium in Harderwijk.

Proefperiode van 2 jaar
De proefperiode is om te zien welke tekorten ontstaan bij het in de vaart houden van de fietspont. De ervaring in Nederland leert dat geen enkele recreatieve pont tot nu toe kostendekkend is. Er moet altijd geld bij van overheden, zoals provincies en gemeenten.

De tekorten tijdens de proefperiode worden gedekt uit de gelden die beschikbaar zijn voor de Integrale Inrichting Veluwe Randmeren (IIVR). De tekorten in de toekomst moeten, indien de pont een succes blijkt, worden gedekt door bijdragen van de provincies Gelderland en Overijssel en de gemeenten Nunspeet en Dronten.

Op de Veluwse randmeren vaart al een pont over het Wolderwijd tussen Strand Horst en Zeewolde. Deze pont is populair bij zowel recreatieve fietsers als leerlingen uit Zeewolde die in Harderwijk naar school gaan.

Bron: Omroep Flevoland / Utrechts Nieuwsblad

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Veluwemeer
Gicom Composting Systems
Gicom Composting Systems
Adverteerder in de rubriek VVV
Van Werven infra & recycling
Van Werven infra & recycling
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top