Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen

Erik Olympic toernooi geslaagd

Dinsdag 10 juni 2003
Erik Olympic toernooi geslaagd
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Met een record deelname van bijna 200 teams en een opbrengst van ca 12.500 euro kan de organisatie van het Erik Olympic toernooi terugkijken op een zeer geslaagd weekend.

Het was alweer de 4e keer dat het toernooi door BAS-Tennis georganiseerd werd. Doel van het pinkstertoernooi is om zoveel mogelijk geld bij een te krijgen voor de stichting Erik Olympic die Erik Martijn Ruitenberg ondersteunt bij zijn poging om zich te kwalificeren voor de paralympics in Athene 2004. In maar liefst 12 (!) categorieen kon er deelgenomen worden. Na de eerste wedstrijd stroomde de winnaar door naar de winnaarspoule en kreeg de verliezer nog een herkansing in de verliezerspoule. Op deze manier speelde elk team minimaal 2 wedstrijden.


Veel publiek tijdens Erik Olympic


Moeite met planning
Door de record deelname van bijna 200 teams had de organisatie het vooral zaterdag, ivm het slechte weer, moeilijk om het evenement in de planning te laten lopen. Op de vrijdag bleek al dat een geschatte duur van 1 uur per wedstrijd aan de krappe kant was. Toen op zaterdagochtend de regen met bakken uit de hemel viel, dreigde even de verliezerspoule te moeten sneuvelen. Omdat dit voor de organisatie onacceptabel was, werd besloten om alle wedstrijden met 2-2 te laten beginnen, waardoor de opgelopen achterstand rond de klok van acht uur in de avond weer ingelopen was.

Clinic met Paul Haarhuis
Op maandag 2e pinksterdag werden niet alleen de finales gespeeld, maar was er ook een clinic met Roland Garros finalist Paul Haarhuis. In 3 sessies van ca een uur was er voor sponsors, jeugd en senioren de mogelijkheid om de fijne kneepjes van de tennissport van de meester zelf uitgelegd te krijgen. Hierna volgde een demonstratiewedstrijd tussen Pieter Hermus en Ron Keesman van LTVL uit Lelystad en Paul Haarhuis en Andre Ceelen (clubkampioen BAS-Tennis). Dit 4-tal maakte er een wervelende show van die uiteindelijk in een supertiebreak in de 3e set beslist werd in het voordeel van Haarhuis/ Ceelen. Na de clinic bood Paul Haarhuis namens Unu de stichting een cheque aan van maar liefst 5000 euro.


Erik Martijn Ruitenberg en Paul Haarhuis


Feyenoord shirt weer topstuk!
Nieuw dit jaar was de verloting, waarbij prachtige prijzen gewonnen konden worden. Ook hiervoor was de belangstelling groot, maar liefst 1180 loten gingen er over de toonbank. Net als vorig jaar was er ook dit jaar een veiling, waarbij weer het gesigneerde shirt van Feyenoord het topstuk was. Was het hoogste bod vorig jaar 280 euro, dit jaar werd er maar liefst 750 euro neergeteld. Ook het door Haarhuis, Verkerk en Kavelnikov gesigneerde shirt ging voor de lieve som van 600 euro van de hand. Mede hierdoor stopte de teller van de veiling opbrengst pas op 2250 euro.


Veiling weer succesvol


Speciaal woord van dank
Na afloop bedankte de organisatie dan ook alle deelnemers en was er een speciaal woord van dank voor de deelname vanuit LTVL uit Lelystad die, net als vorig jaar, zorgden voor een extra kwaliteits impuls met soms prachtig tennis. De groep deelnemers uit Den Haag ontving een, door Jacco Eltingh beschikbaar gestelde, beker als speciale prijs die uitgereikt wordt aan een groep deelnemers die voor iets extra’s gezorgd hebben tijdens het toernooi. De aanmoedigingsprijs ging dit jaar naar Wim Brandsma. Al met al kan de organisatie terugkijken op een zeer geslaagd toernooi dat volgend jaar, in wat voor vorm dan ook, zeker navolging zal vinden.

Uitslagen winnaarspoule
Gemengd Dubbel 9
1 Iris Jongenelen/Raymond Brand
2 Siet Dijkstra/Jacco van Liere

Gemengd Dubbel 8
1 Margot Maes/Pieter Maes
2 Margaret Waalkens/Hilchard Waalkens

Dames Dubbel 8
1 Anja Evers/Martje Dijkstra
2 Cecile de Vries-Ligthart/Pierrette de Ruijter

Heren Dubbel 8
1 Conno de Ruijter/Rene de Vries
2 Stefan Tolhoek/Boy Bies

Gemengd Dubbel 7
1 Jennie Brandsma/Tilly van der Velden
2 Cor Remmers/Sandra Bosman

Dames Dubbel 7
1 Wina Bakker/Tilly van der Velden
2 Natascha den Hoed/Marina Kloosterman

Heren Dubbel 7
1 Sander Zondervan/Marco Westerhof
2 Arie Vogelaar/Jack van Wijk

Gemengd Dubbel 5/6
1 Nicolette Lek/Edward Kanters
2 Nathalie van Leeuwen/Gert Jan Fidder

Dames Dubbel 5/6
1 Karin Schrier/Marjon Tijhuis
2 Richella Bakker/Trijnie Ruitenberg

Heren Dubbel 5/6
1 André Ceelen/Joost van de Toorn
2 Robbert Meijers/Yago Hamwijk

Gemengd Dubbel 3/6
1 Marna Kroese/Ron Keesman
2 André Ceelen/Colette Keesman

Heren Dubbel 3/6
1 Ron Keesman/Aart Lijs
2 André Ceelen/Pieter Hermus

(Winaars verliezerspoule helaas niet bij de redactie bekend)

Redactie BHZ-net

Klik hier voor foto's van dag 2 van dit evenement

Klik hier voor foto's van dag 4 van dit evenement

nieuwsrubrieken
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top