Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Adm. Financiële Advisering Kafa
Teakhouten meubelen PolderTEAK
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling

Weer goede resultaten Brandweer Biddinghuizen

Zondag 15 juni 2003

BIDDINGHUIZEN - Afgelopen zaterdag waren er in Westzaan (N-Holland) de gewestelijke wedstrijden van de brandweer in de klasse 112. Door de winst in de regionale wedstrijd had de wedstrijdploeg van Biddinghuizen zich in april geplaatst voor deelname aan deze wedstrijd.

Bij deze wedstrijd was er de mogelijkheid voor de eerste 2 geklasseerde ploegen om zich te plaatsen voor de landelijke wedstrijd (finale) op 13 september in Laren. Zaterdag was er een melding van een brand in een boerenschuur met caravanstalling. Tijdens het aanrijden kreeg men nadere informatie die van belang was. Aan de hand hiervan werd de politie gewaarschuwd en ademlucht omgehangen. Bij aankomst kwam men over een kanaalbrugje het erf op en kon men het geheel goed overzien.

Bij de schuur stond een vrouw (de Boerin) bij een snijbranderset en die wou naar binnen omdat haar man daar nog zou zijn. Meteen werd het sein middelbrand gegeven en een ambulance aangevraagd. Na goed doorvragen bleek haar man binnen aan het werk en was er brand ontstaan.

De aanvalsploeg werd voor een eerste verkenning met een straal naar binnen gestuurd om het slachtoffer te gaan redden. Buiten zag de ploeg ook nog een man in een damp liggen en dit bleek een bijtende stof te zijn. Na controle van de nummers bleek het om een bijtende stof te gaan en werd een chemicaliënpak inzet noodzakelijk.

De waterploeg trok deze aan, dichtte, onder dekking van een sproeistraal, het lek en haalde vervolgens het slachtoffer door middel van de wervelplank zo snel mogelijk bij het incident weg. De broek van het slachtoffer werd verwijderd en de benen langdurig gekoeld.

Daarna kon het slachtoffer worden overgedragen aan de ambulance. Ondertussen had de aanvalsploeg het andere slachtoffer (de boer zelf) buitengebracht en deze kon met een blauw oog en enigszins suf ook worden overgedragen aan de ambulancebemanning.

Daarna werd de vuurhaard onder handen genomen. Op de benedenverdieping werd met een hoge druk straal al snel geblust maar op de zolder boven bleek een dusdanig grote vuurhaard dat er 2 stralen lage druk aan te pas moesten komen. De pompbediener had hier dan ook zijn handen vol aan het uitreiken van de materialen en het onderhouden van het contact met de alarmcentrale.

Nadat de bevelvoerder het overzicht goed had en de boel onder controle was kon het sein ‘brand meester’ worden gegeven. Na de nacontrole kon er worden geventileerd en ingepakt. En tenslotte was na 42 minuten ook deze klus geklaard.

Om 19.00 uur volgde daarna de prijsuitreiking. Hierbij werden prijzen uitgereikt voor de beste bevelvoerder, aanvals- en waterploeg en pompbediener. De bevelvoerder van Biddinghuizen (Jan Schuurhuis) en ook de aanvalsploeg (Bart Anholts en Martijn Zaaijer) kregen deze prijs.

Daarna werden de groepsklasseringen uitgereikt. Hierbij begon met de laagst geklasseerde en steeg de spanning naarmate men langer niet genoemd werd. Bij de laatste 2 betekende immers een finaleplaats bij de landelijk wedstrijd. Aan het eind werden de bevelvoerders van Zetten en Biddinghuizen naar voren geroepen als 2 finalisten en bleek Biddinghuizen het hoogst te hebben gescoord.

Kortom weer een eerste plaats en een plaats in de landelijke finale op 13 september voor brandweer Biddinghuizen.


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Brandweer
Pelletkachels advies en verkoop
Pelletkachels Flevo
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 22.2 °C
  • 0.0 mm
  • 18.1 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet EK2024 Voetbalpoule BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet Tourmanager 2024
BHZNet Tourmanager 2024 BHZNet Tourmanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top